Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Greivins minne till Dannero

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ingvar Nyberg är landets segerrikaste amatörkusk i år. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Formstarke Hibovalle fortsätter att övertyga. På torsdagen vann fyraåringen Greivins minne på Bodentravet efter en snygg styrning av landets segerrikaste amatör i år.
– Han skötte sig riktigt bra i dag, sade Ingvar Nyberg som körde Hibovalle åt Dannerotränaren Lennart Wedin.

Publicerad:

Hibovalle (e. Järvsöviking) var en av två vinnare när försöken till Greivins minne avgjordes för två veckor sedan. Därmed fick kusken Ingvar Nyberg själv välja utgångsläge i torsdagens final.
– Jag valde spår ett för att han skulle gå felfritt. Det var bara sju hästar på volten, så jag förstod att vi skulle komma ut om vi bara hade lite tur.

Tur eller inte. Ett halvvarv senare hade ekipaget ett perfekt slagläge i andra par utvändigt. Nyberg anföll på bortre långsidan och vid upploppets början var Hibovalle i ledning. Bakom honom närmade sig tilläggshästarna Hallsta Majestix och Fantom undan för undan, men ingen av dem hann i kapp.
– Han är ganska flegmatisk mest hela tiden, men han skötte sig riktigt bra i dag. Det var kul att vi höll undan, sade Nyberg.

Segern var Nybergs 36:e för året – flest bland landets amatörer den här säsongen – och var värd 100.000 kronor. Hibovalle tränas av Lennart Wedin som har B-licens på Dannerotravet.

Det kördes även ett försök i Dubbelcupen där segern gick till Björlifant (e. Moe Odin). Tränaren och körsvennen Roger Nilsson ville undvika en speeduppgörelse och drog därför på i täten. En taktik som gick vägen.
– Jag var ruggigt imponerad av att han höll undan med tanke på att han inte riktigt fick fäste i backen, sade Nilsson som tränar sjuåringen sedan i somras.

Nu ståtar Björlifant med två raka segrar och härnäst väntar Kalla Hästägarkannan som körs i Boden på luciadagen.
– Alla pusselbitar finns där. Om fysiken bara håller ihop har han huvud för att bli riktigt bra, sade Nilsson som hade en lyckad kväll på hemmabanan.

Utöver segern med Björlifant vann han som tränare med både Abrystir (e. Going Kronos) och Mellby Fog (e. Going Kronos).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS