Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grosser Preis von Deutschland ställs in

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Bahrenfeldbanan i Hamburg ställer in sitt största lopp, Grosser Preis von Deutschland. Anledningen: För få anmälda hästar.

Publicerad:

Fyraåringsloppet Grosser Preis von Deutschland körs normalt på Bahrenfeld under första halvan av oktober. Så blir inte fallet i år. Intresset för årets upplaga var lågt och därför väljer banan att ställa in, rapporterar Travservice.

Uppgifterna bekräftas av banans tidigare sportchef, Klaus Koch, som bistått de tyska arrangörerna i arbetet med loppet.
– Det stämmer. Det kom inte in tillräckligt många anmälningar, säger Koch till Travronden.

Tiden för första anmälan löpte ut den 16 mars – samma dag som det rådande tävlingsstoppet i Tyskland tog sin början.
– Visst hade man kunnat förlänga anmälningstiden på grund av coronaviruset, men arrangören tyckte att det var så pass få anmälda hästar att det inte var lönt att fortsätta, säger Koch.

Tävlingsdagen blir av

Grosser Preis von Deutschland skulle ha körts den 4 oktober med 100.000 euro i samlad prissumma. Nu stryks det alltså ur kalendern, men tävlingsdagen på Bahrenfeld blir kvar.
– Den finns med i ATG:s kalender, så den ska köras i någon skepnad, säger Klaus Koch.
– Hur propositionerna ska se ut bestäms senare. Just nu ser de tiden an på Bahrenfeld. Det är svårt att säga så mycket i dagsläget.

Hur skulle du beskriva situationen i Tyskland?
– Samma som i Danmark. De hoppas förstås på att få börja köra igen, men utan publik, precis som i Sverige. Det diskuteras olika varianter, men man ska komma ihåg att Tyskland har tuffare karantänregler än Danmark.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS