Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Grym Attraversiamo slog svenskt rekord

Foto: TR BILD
Svante Båth-tränade Attraversiamo satte nytt svenskt rekord vid vinsten i Prix Readly Express. Sedan fick han segerdefilera tillsammans med Readly Express! Foto: TR BILD

Svante Båth-tränade Attraversiamo imponerade väldiga i Prix Ready Express på Solvalla – detta på nytt svenskt rekord!

Publicerad:

Hela 400.000 kronor väntade vinnaren i nyinstiftade fyraåringsloppet Prix Readly Express (V86-7) och till stor favorit spelades Kungapokalstvåan Attraversiamo (e. Kiss Francais). Den sistnämnde var stor i nederlaget senast på Åby mot Conrad Lugauers Campo Bahia, men slapp nu denne. Dessutom slog Svante Båths fyraåring i kväll Campo Bahias färska svenska rekord, då han bättrade på detta med en tiondel till 1.10,5a/2140 meter.
– Attraversiamo är ruskigt bra. Det är svårt att köra långsamt med honom och det handlar om en ultratalang. Jag ber till gud att hästen får vara frisk och hel, då kommer vi att få väldigt mycket roligt med honom, kommenterade segerkusken Erik Adielsson.

Den sistnämnde provade för spets men fick finna sig i att ligga med som tvåa, varierande i rygg ledaren och dödspositionen.
– Hästen fick ändå gå 70 procent av loppet i rygg. När jag sedan petade till honom lite på sista bortre långsidan växlade han ledande Viking Brodde på några få steg. Sedan sprang han och klippte med öronen på upploppet, men jag kände att hästen säkert hade ytterligare två-tre tiondelar sparat trots att han noterade 1.10,5, fortsatte Adielsson.

Svante Båth njöt av fulla drag från stallbacken, speciellt över sista bortre långsidan.
– Jag mådde som allra bäst när han tryckte på 700 kvar. Det är lite av hästens signum att han faktiskt är så lugn, det kommer han ha mycket nytta av framöver.

Fortsatta matchningen?
– Jag vill ge honom ett lopp till före Derbykvalen. Det kan bli Norrlands Grand Prix den 18 juli, men även Eskilstuna har varit på mig om att starta i deras stora fyraåringslopp. Attraversiamo får däremot inte vara med i Breeders Crown, så där försvinner två lopp. Däremot finns Europaderbyt med i bilden senare i år, svarade Båth.

Erik Adielsson fick avsluta:
– Jag sade till Svante Båth efter försöket till Kungapokalen att det här är den häst som jag väntat på hela mitt liv. Det är en sådan njutning att köra honom att det känns rent sjukt. Det är den bästa häst jag tävlat med, vilket kan tyckas hårt mot exempelvis Propulsion. Men det är ingen som varit nere på de här tiderna som fyraåring tidigare här i landet.

Världsrekordet för fyraåringar över medeldistans och med autostart har dock norske Ferrari B.R. på 1.09,9.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS