Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guardian Angel Ås bäst i duell mot Atlanta

Foto: Skärmdump, Mohawk Woodbine Parks youtube-konto
Guardian Angel Ås är inne på en strålande säsong med seger i storloppet The Spirit of Massachusetts Trot och andraplats i John Cashman Memorial senast. På lördag blir han en av favoriterna till att ta hem Maple Leaf Trot. Foto: Skärmdump, Mohawk Woodbine Parks youtube-konto

Anette Lorentzons Guardian Angel Ås glänste vid nattens uttagningar till storloppet Maple Leaf Trot på Mohawk Raceway. Femåringen värjde sig i en tuff slutduell mot Atlanta och vann sitt försök på 1.09,5/1609 meter. 

Publicerad:

Guardian Angel Ås (e. Archangel) tillhör den absoluta toppen av Nordamerikas bästa äldre hästar och det visade femåringen inte minst vid nattens uttagningar till Maple Leaf Trot. 

Tillsammans med Tim Tetrick fick femåringen en inledning på loppet som förstahäst i andraspår och efter 700 meter kunde Guardian Angel Ås ta sig till tätpositionen. In mot slutsvängen trycke Tetrick plattan i botten och den enda som kunde haka på var Atlanta från vinnarhålet.

Med halva upploppet kvar satte Yannick Gingras in attacken med Atlanta och Hambovinnaren var rejält närgången i slutstriden, men Guardian Angel Ås visste besked och sträckte på sig till en säker seger på 1.09,5/1609 meter.

Guardian Angel Ås är inne på en strålande säsong och ser ut att vara i sitt livs form. Säsongens nio starter har resulterat i sex segrar, däribland storloppstriumfen i The Spirit of Massachusetts Trot. 
– Han är bättre mentalt i år, den här säsongen ger han allt vad han har och vill kriga. De har gjort ett väldigt bra jobb med honom, berömde Tim Tetrick i vinnarcirkeln.

För Marcus Melanders Cruzado Dela Noche gick det tyngre och efter en resa i dödens sista halvan av loppet hamnade han utanför finalplatserna på 1.11,2a/1609 meter.

Årets Hambletonian Maturity-vinnare Crystal Fashion (e. Cantab Hall) tog hem det andra försöket med David Miller vid tömmarna. Duon körde sig till täten efter 600 meter och därifrån blev det enkelt för Jim Campbells fyraåring, som gled undan till seger före gott gåendes Marion Marauder på 1.09,7a/1609 meter. Six Pack med Åke Svanstedt fullföljde godkänt till tredjeplatsen på 1.10,2 och Nancy Johanssons Manchego tog hand om den fjärde finalbiljetten på samma tid. 

Finalen i Maple Leaf Trot på lördag lockar med 600.000 kanadensiska dollar och startlistan ser ut enligt följande:
1. Six Pack
2. Crystal Fashion
3. Guardian Angel Ås
4. Speeding Spur 
5. Dancer Hall
6. Dream Together
7. Manchego
8. Marion Marauder
9. Emoticon Hanover
10. Atlanta

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS