Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guardian Angel Ås höll undan

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Anette Lorentzon vann på Meadowlands på fredagen. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Fredagens försök i Mr Muscleman blev en blågul uppgörelse. De svenska tränarna lade beslag på samtliga pallplatser i loppet som kördes på Meadowlands.

Publicerad:

I ingången till sista sväng var Anette Lorentzons Guardian Angel Ås (e. Archangel) i ledning med Per Engbloms Pinkman i ryggen och Marcus Melanders Cruzado Dela Noche på utsidan. Loppet hade fram till dess travats i 1.11-tempo, men från slutkurvan och hem höjdes farten successivt. 

Över upploppet utmanade Cruzado Dela Noche sedan hela vägen in i mål, men förgäves. Världsmästaren fick nöja sig med andrapriset – och Pinkman med en bronspeng – när Guardian Angel Ås och Tim Tetrick höll undan via 1.09,7. Segern var femåringens tredje för året och var värd 20.000 dollar för ägarna Kjell Johansson och ACL Stuteri.

I det slagna fältet fanns även JL Cruze, Marion Marauder och Yes Mickey. Den senare tränas av Åke Svanstedt som ändå lämnade Meadowlands som en vinnare. Hans Golden Tricks (e. Trixton) segrade nämligen på 1.11,4 i kvällens tredje lopp och tjänade 7.500 dollar. Treåringen ägs av Brixton Medical.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS