Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gubellini och Paal skämde ut sig i Norge

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Pietro Gubellini har svårt att anpassa sig till de nordiska reglerna. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Pietro Gubellini och Wim Paal lämnade Jarlsberg under söndagen med både dryga böter och avstängningar.

Publicerad:

Gubellini jagade in Voltaire Gifont till en tredjeplats i Ulf Thoresen Grand International. Och då handlade det verkligen om att jaga – italienaren har väldigt svårt för att anpassa sig till de mer stränga nordiska reglerna när det kommer till drivningar. Den här gången kostade dagen på Jarlsberg sammanlagt 21.100 norska kronor samt en veckas avstängning. Förutom hård drivning fick han även betala dubbla böter (800 norska kronor) för högt skrik! Efter segern med Volnik du Kras blev det både 3.000 kronor i böter för hård drivning och 800 för högt skrik. Och efter tredjeplatsen med Voltaire Gifont slutade det med 15.800 norska kronor i böter för hård drivning och skrik samt en veckas avstängning.

Den andra store syndaren under söndagen på Jarlsberg var fjolårets elitloppsvinnare Wim Paal. Han dömdes till 15.000 norska kronor i böter samt tre dagars avstängning för tacklingen mot Gretzky B.R. Dessutom sved det förstås i skinnet att bli av med fjärdepriset (90.000 norska kronor), som nu istället togs av Racing Mange.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS