Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Guldklockan till Karhulahti

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Ville Karhulahti efter segern. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Ville Karhulahti tog hem grundserien i Travrondens Guldklocka och han var även bäst när vinnaren skulle koras. Bakom Bolt Boko spetsade lärlingen hem finalen på Solvalla.

Publicerad:
Efter två avdelningar Ville Karhulahti fick välja häst som nummer två i finalen och hans val föll på Erik Lindegren-tränade Bolt Boko. Linda Sedström valde styrning först, men hennes uppsittning i finalen Finish Future galopperade direkt bakom bilen. Då öppnades vägen till spets för sjuårige Bolt Boko och Karhulahti hade aldrig torskfrossa.
 
- Han var snabb ut och det var lugnt när vi kom till ledningen. En jättefin häst och jag var aldrig orolig. Jag hade en bra känsla och det var sparade krafter. Det är stort att vinna ett sådant här lopp, sade 34-årige Ville Karhulahti, lärling hos Stig H Johansson.
 
Bolt Boko segrade på 1.15,1a/2.140 meter och förstapriset i Travrondens Guldklocka uppgick till 100.000 kronor.
Tvåa slutade Mattias I Melander och Berkut Boko efter bra avslutning från femte ytter. Från tredje inner knep Chip Storm tredjepriset i händerna på Oskar Kylin-Blom.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS