Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gullkongen slog till igen

Foto: Skärmdump, ATG.se
Gullkongen segrade med Claes Stolt. Foto: Skärmdump, ATG.se

Claes Stolt och Gullkongen fortsätter att fira stora framgångar. Trots en småstrulig resa hade den sjuårige valacken styrkan att avgöra.

Publicerad:

2019 blev det fem segrar för Claes Stolts Gullkongen (e. Lome Kongen). 2020 började på bästa sätt med ett nytt besök i vinnarcirkeln. Valacken kunde avgöra, trots att loppet blev struligt för ekipagets del.

Gullkongen fångade in ledaren Elvis Tabac den sista biten och vann på 1.26,8a/1640 meter.
– Han är otrolig och betyder mycket för mig. Hästen har en grym skalle, det är helt sjukt. Det var massa störningar under vägen, men han bara biter i ändå. Vi tappade ganska mycket fart halvvarvet från mål, men han lyckades få upp farten igen. Han ställde och for lite över upploppet och trivs inte så bra med brodd. Jag körde så fort jag kunde och han var verkligen tapper, sade Claes Stolt som har siktet inställt på ny start på Rommetravet.

– Vi tar lopp för lopp. Men det kan bli start här på Romme i slutet av månaden igen.

Niclas Hammarström fick chansen bakom formtränaren Joakim Elfvings Lyx Håleryd (e. Scarlet Knight) och från rygg på ledaren sköt det femåriga stoet till starkt till seger på 1.16,4a/2140 meter. Efteråt tittade domarna på en situation över upploppet, men ordningsföljden stod kvar.
– Jag kände att det var okej och det såg nog tightare ut än vad det var. Det var absolut inget problem. Prestationen var jättebra. Jocke sa att jag skulle köra i ryggar så länge det var möjligt och det löste sig bra för oss. Känslan var att han var i en högre klass än motståndarna denna gång, sade Niclas Hammarström.

Kerstin Hell satsade allt på ett kort med egentränade Red Alert W.F. (e. Paul November) – och det räckte hela vägen. Det femåriga stoet var smått överlägsen på 1.14,6a/2140 meter.
– Jag blev lite förvånad och hade mer i händerna mot vad jag brukar och tänkte att den här gången skulle jag svara ledningen. Hon kändes så fin så det fick bära eller brista. Hästen är stark och löpvillig, men hemma tror man inte att det är samma häst. Där vinglar och far hon bara. Hon har gått bra i ledningen tidigare, sade Kerstin Hell.

I september skrällvann Johan Brandel med Bo Heymans Inshallah (e. Gift Kronos) på Rommetravet. På söndagen var det dags igen. Det sjuåriga stoet var huvudet högre än sina konkurrenter från dödens.
– Hon trivs bra här och det är klart att prestationen var jättebra. Jag ville ha ledningen, men vi nådde inte dit. Det gick vägen ändå. Hästen är stark och rejäl och gör alltid sitt. Jag fick vrida mycket på nacken över upploppet och var lite orolig, men det gick vägen, sade Johan Brandel.

I ett lopp öppet för hästar som tjänat högst 165.000 kronor var det många med chans till slut. Starkast gick Per Hedenström-tränade Christer (e. Classic Photo) och den femårige valacken tog sin första seger sedan i början av juli.
– Jag körde honom senast och visste om att han är allt annat än startsnabb. Vi hamnade längst bak och det var tacksamt att det blev körning under vägen. Han spurtade heroiskt senast och jag vet att han är snabb när han får upp ångan. Det löste sig bra i sista sväng och då tänkte jag att det skulle kunna gå, sade Peter Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS