Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gustafson glänste i Belgien

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Gustafson håller undan för landsmannen Heart of Steel i ett V75-lopp under derbyhelgen förra året. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Jeroen Engwerdas Gustafson gör sin hittills bästa säsong på tävlingsbanan. På tisdagen vann holländaren ett av Belgiens största lopp – på en strålande segertid.

Publicerad:

Grupp II-löpningen Grand Prix Stad Waregem samlade tolv hästar på två volter och från den främre tog Gustafson (e. Quick Wood) hand om ledningen i första sväng. Där travade han sedan i ensamt majestät under återstoden av loppet. 

Franske mångmiljonären Bugsy Malone var chanslös att hämta in 25 meter, men så visade klockan också 1.11,6 över 2.350 meter när Gustafson och Rick Ebbinge skar mållinjen. Segertiden var en förbättring av det tidigare löpningsrekordet med nästan två sekunder.

Gustafson, som spårade runt om i ett klass I-försök på Jägersro i fjol, har nu vunnit lopp i tre olika länder under 2019. I februari tog han hem Prix de Bercy på Vincennes och i maj blev det seger i anrika Bild-Pokal i tyska Gelsenkirchen. Tisdagens triumf är den hittills bäst betalda – förstapriset i Grand Prix Stad Waregem var 24.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS