Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Haft 40 graders feber"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Very Kronos. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Senast han startade i Frankrike blev det seger. I vinter är planen ett nytt äventyr söderöver – men resan försenas på grund av ett ormbett.

Publicerad:

Kapabel som få, men ofta opålitlig. Svante Båths femåring Very Kronos (e. Ready Cash) har vunnit 14 av 25 starter i karriären och visade sig trivas ypperligt i Frankrike, där han i vintras tog en seger på två starter.

Planen är att Very Kronos ska återvända dit, men resan till Paris skjuts upp. Very Kronos har nämligen blivit ormbiten.
– Han kom in och var lite tjock i benet. Han agerade lite knepigt och dagen efter visade det sig att han hade 40 graders feber. Veterinären tror att han fått ett ormbett, säger Svante Båth.

Svante Båth hoppas att Very Kronos ska vara installerad i Frankrike och redo för start efter årsskiftet.
– Med stor hjälp av veterinärerna fick vi bukt på problemet snabbt. Men det blev 14 dagar "off" och han har bara gått en vecka motion nu. Han kommer att gå sina första intervaller på torsdag och det här har gjort att vi förflyttat fram Frankrikeplanerna med honom. Jag hoppas och tror att vi är med där efter årsskiftet någon gång, säger Svante Båth.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS