Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hagoorts löfte glänste

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Kuyt.F Boko vann finalen av Breeders Course. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

600.000 kronor väntade vinnaren i finalen av Breeders Course. Pucks Bounce och Kuyt F.Boko stred sida vid sida den sista biten, men till sist satte den senare nosen först.

Publicerad:

Efter tre starter är Paul Hagoorts Kuyt F.Boko (e. Conway Hall) fortsatt obesegrad. Och han har tagit sina segrar på imponerande vis. På lördagen kom karriärens hittills största seger när han, efter ett lopp i mestadels rygg på ledande A Good Point kom luckan i utgången av sista sväng och Conway Hall-sonen sköt till starkt till seger på 1.13,6a/1640 meter. Förstapriset uppgick till 600.000 kronor.
– Jag var lite rädd för utgångslänget men vi fick en bra resa genom hela loppet. Vi kunde gå ut i sista sväng och in på upploppet förlorade vi några meter mot favoriten, men min häst var fantastisk. Jag och Erik (Adielsson) sa till varandra efteråt att det var två riktigt bra hästar, säger Robin Bakker.

Paul Hagoort:
– Jag stod och väntade på luckan och den kom i rätt tid. Över linjen var han först och jag är väldigt glad över segern. Han har alltid tränat fint och visat talang. Det kanske blir någon start till, men han är bara två år gammal. Vi åker hemåt nu och ser hur han tar den här starten först, säger Paul Hagoort.

Bakom vinnaren höll Svante Båths Pucks Bounce strålande till andrapriset till andrapriset. Från ledningen blev Sören Norbergs A Good Point trea med Kevin Oscarsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS