Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hail Mary satte straffen

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Robert Berghs jättetalang Hail Mary hade en straffspark på förhand då han startade i ett lågklassigt fyraåringslopp under söndagen. Och straffen – den sattes hur enkelt som helst.

Publicerad:

Hail Mary tillhör en av de som visade oerhört kunnande under fjolåret som treåring, men som aldrig var med i några storlopp. Kanske är det fyraåringssäsongen som blir hans? Under söndagens tävlingar på Umåker travbana tog Robert Berghs Googoo Gaagaa-son andra segern 2020. Sjunde segern i åttonde starten var ett faktum – och lita på att det är större uppgifter som är målet för säsongen. Tränare Robert Bergh har tidigare varit tydlig med att det kan vara en häst för Derbyt.

Segertiden skrevs till 1.14,5/2.140 meter och vinstmarginalen ner till tvåan skrevs till tio längder.

Robert Bergh tog ytterligare en seger i samband med GS75-loppen, då sonen Nicklas Westerholm satte dit Harper Seabrook i den inledande avdelningen. Farifant-sonen var rejäl trots att han fick gå utvändigt om ledaren större delen av loppet. När Nicklas Westerholm summerade dagen kunde han dessutom göra det med en tränarseger. Det med Ontrack He's Black (e. Orlando Vici), som spurtade rejält. Brodern till unghästtoppen David Sisu visade goda takter.

Dubbel till Djuse/Haapakangas

Som om inte det vore nog att Robert Bergh och Nicklas Westerholm tog en dubbel, så gjorde Magnus A Djuse också det. Mika Haapakangas var det som tränade duon Mr Golden Quick och Redhot Tap Dancer som båda vann trots att de fick göra en hel del jobb under vägen. Den förstnämnde visade riktigt rejäl kämparglöd då han plockade ner Digital Ink trots resa utvändigt om denne.
Segertiden i det loppet skrevs till 1.14,9/2.140 meter och det var Make It Happen-sonens första seger för året.

I övrigt...
...visade Jill Ivarsson fina körhänder när hon vann GS75-5 med storskrällen Missya Degato (e. Scarlet Knight. Det Brage Hansen-tränade stoet hade ett lopp i kroppen efter långt uppehåll och var redo för seger.
...visade Jan-Olov Persson även han väldigt fina körhänder när han vann med egentränade Fräcke Prins (e. Bork Odin) som bitvis hade stora bekymmer under vägen. Felfri höll man sig däremot och då blev också segern enkel i ett fyraåringslopp där man stod ensam på start och konkurrenterna hade 20 och 40 meters tillägg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS