Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: Adam Ström/Stall TZ
Foto: Adam Ström/Stall TZ

...Marcus Stjernström, banarbetare på Solvalla som har en tuff uppgift framför sig inför kvällens tävlingar i och med all nederbörd som fallit i Mellansverige.

Publicerad:

Vädret i Mellansverige har varit allt annat än stabilt det senaste dygnet. Hur har ditt senaste dygn varit?
– Det har varit full fart, helt klart. Vi har jobbat mycket med banan i och med all nederbörd.
Regnet öste ner under tisdagen och under natten har snö fallit. Du säger att ni jobbat mycket, vad är det man gör i sådant här läge?
– Vi vill givetvis inte att det ska bli som tävlingsdagen med Breeders' Crown-försöken då banan i stort sett flöt. Därför har vi skrapat bort material tre gånger redan. Underlaget kommer bli hårt, inget snack om saken, men det känns som det bästa alternativet.
Hur ser prognosen ut för dagen?
– Nederbörden ska sluta vid ettiden och då skrapar vi bort det sista, sedan lägger vi på nytt material. Jag hoppas och tror att vi kommer kunna erbjuda en för årstiden okej, men hård bana. Så länge nederbörden upphör som det är rapporterat blir det nog vettigt, avslutar Stjernström.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS