Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Jimmy Jonsson får vila från löpkörningen ett tag. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

...Jimmy Jonsson, försteman hos Öystein Tjomsland på Bergsåker, som håller på att återhämta sig efter en fraktur på sin ena axel.

Publicerad:

Vad var det egentligen som hände?
– Jag skulle leda in en häst från hagen när olyckan var framme. Han är lite hingstig och blev nog också rädd för något. Först knockade han mig med huvudet och därefter skulle han dra iväg. Det körde till rejält i högra axeln och det visade sig sedan att jag råkat ut för en fraktur.

Efter läkarbesök fick Jimmy ”domen”.
– Sjukskrivning fram till 18 mars. Det är lite besvärlig, framför allt har jag problem att lyfta saker över axelhöjd.

Så när kan du vara tillbaka på allvar?
– Det blir till att ta det lugnt och successivt försöka jobba mig tillbaka. Så det är inte aktuellt med någon löpkörning eller så, utan jag får känna mig för vad det går att bidra med.

Hur ser det ut i stallet på Volmsta Gård?
– Resultatet blev sämre förra året, men det hängde ihop med att vi hade färre hästar och ingen storstjärna som Tekno Odin uppstallad här. Nu är det positiva vibbar igen. Framför allt verkar det enligt Öystein vara en fin treårig kallblodskull på gång.

Nästa vinnare från stallet?
Sort Gull under V75-dagen på Bergsåker nu på söndag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS