Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Jerry Jönsson plockar upp licensen igen. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

...före detta Jägersrotränaren Jerry Jönsson som igår plockade ut sin licens igen.

Publicerad:

– Jag körde min första häst när jag var elva och har varit anställd inom travbranschen sedan 24 år tillbaka. Det blev till slut för svårt att hålla mig borta. Det här med trav och hästar är ju så förbaskat kul.
Vad har du gjort de senaste åren?
– Jag har visserligen bara varit licensfri i ett år, men har haft en vilande tränarrörelse i fem-sex år. Istället har jag hjälpt till och tränat unghästar och äldre starthästar åt kollegor på Jägersro; Lars I Nilsson och Tomas Malmqvist. 
Var kommert du hålla till?
– På min gård i Sjöbo som jag bott på sedan fem år tillbaka. 
Vad fick dig att till slut rulla igång rörelsen igen?
– Jag känner väl att jag blivit några år äldre och visare. Att jag fortfarande känner att jag kan träna travhästar. Idag är de flesta hästar centrerade till de större tränarna och det är lite tråkigt. Jag tror att många mindre tränare är minst lika bra, men det är så svårt att få in bra hästar att jobba med. 
Vad har du för ambitioner?
– Just nu har jag bara en två- och treåring i stallet, men målet är att ha ett fungerande stall med runt 15 hästar.  Jag smygstartar lite och sedan får vi ta det som det kommer.

 
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS