Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Alf Jonsson...

Foto: Leif Norberg/ALN
Alf Jonssons Ängsborken vann Jämtländskt Uppfödningslopp i Östersund i lördags. Detta med Jimmy Jonsson i sulkyn. Foto: Leif Norberg/ALN

... som tog hem klassiska Jämtländskt Uppfödningslopp som tränare för Ängsborken.

Publicerad:

Ängsborken fixade segern i Jämtländskt Uppfödningslopp för treåriga kallblod. Den segern har du väntat på ett tag!
– Ja, verkligen. Jag vann loppet för 34 år sedan med Solskenskalle så det tog lite tid att göra om det.

Vad säger du om insatsen?
– Han gjorde det jättebra och vann på en riktigt bra tid. Tydligen var det bara två tiondelar till Tekno Odins världsrekord så det var ju lite synd att vi inte fick ta det. Hade Jimmy vetat om att Tekno Odin hade rekordet på 25,0 så hade han kunnat peta på honom en gång till. (skratt).

Hur stort är det för dig att vinna just det här loppet?
– Det är klart att det alltid är stort att vinna klassiska lopp och Jämtländskt Uppfödningslopp är ju ett sådant. Visst hade det gärna kunna fått vara mer än 100 000 kronor i första pris. Men det är lika mycket äran att få vinna.

Ängsborken är det stora skälet till att ditt stall har kört in över en miljon i år. Kan du sätta ord på hur mycket han betyder för dig?
– Han är ju naturligtvis jätteviktig för stallet och jag har ju trott mycket på honom hela tiden. Tyvärr har han galopperat bort mycket pengar, men nu då han sköter sig så är han fantastisk bra. Även Granetta har betytt mycket för stallet i år.

Vad händer med Ängsborken nu?
– Det blir nog några starter till innan vintervilan. Tanken är att han ska ut på Sleipnerdagen på Bergsåker nästa fredag. Det blir förstås tuffast tänkbara motstånd från lika start, men han är ju rätt bra själv också. Sedan ska han upp på Wången för avelspremiering i november så segern i Jämtländsk Uppfödningslopp var bra att ta innan premieringen.

Nästa år antar jag att du vill vinna ett ännu större lopp på Östersundstravet?
– Ja, det är klart att målsättningen nu är att han ska vara riktigt bra i Derbyt. Jag har vunnit Derbyt en gång och det var 1986  med Lundick. Då galopperade två norska hästar som var etta och tvåa i mål. Nästa år skulle jag vilja vinna på riktigt vis.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS