Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Magnus Djuse

Foto: PRIVAT
Laddergoat och Magnus Djuse. Foto: PRIVAT

Hallå där Magnus Djuse, 15 år, och som ska göra kuskdebut idag i V4-3 på Östersundstravet.

Publicerad:

Hur känns det?
– Det ska bli kul. Jag tog licens för nästan ett år sedan så jag har väntat på denna dag ett tag. Detta bland annat för att jag väntat ut Laddergoat, som jag ska köra och som är en familjehäst. Jag har underhållit mig med några provlopp och dessutom tränar jag två hästar hemmavid.
Går du i skolan eller arbetar du?
– Jag går i nian så jag får träna hästarna på kvällarna efter skolarbetet.
Hur mycket trav är det som gäller för dig på fritiden?
– Det är väldigt mycket, hela tiden kan man säga. Jag är travnörd och ser nästan alla lopp som som går i atg-live. Framförallt följer jag mina tre äldre bröder, Mattias, Martin och Mats och det är väldigt roligt när de vinner lopp. Mats går i skolan på Wången och när det är skollov brukar han komma hem och träna våra hästar och då kan jag åka till Mattias eller Martin och jobba hos någon av dem. Därför blir det extra roligt när Mattias eller Martin vinner med någon av sina egentränade.
Ska du själv satsa på travet framöver?
– Jag har inga tankar på något annat. Jag har sökt till Wången i höst, men jag får se om jag ska fortsätta där eller om jag ska söka jobb i något travstall direkt. Det finns gott om jobb i den här branschen.
När började du med hästar?
– När jag var åtta år tog jag ponnylicens och jag har kört över 100 lopp.
Stämmer det att du vunnit lopp med stor häst?
– Ja, för nästan ett år sedan vann jag ett byggdetravslopp på Ammeråtravet med Bet Online, en häst vi haft i familjen tidigare.
Och nu rivstartar du med att köra lopp både idag i Östersund med Laddergoat och på fredag i Umeå med Love Me.
– Ja, jag har flyt som har äldre bröder som gjort avtryck i travet. Annars skulle jag knappast bli uppsatt som kusk redan nu.
Hur går tankegångarna inför dagens "riktiga" kuskdebut med Laddergoat i V4-3?
– Jag ligger ganska lågt. Hästen har tränat på i vinter, men jag tror det fattas lite till formen och han behöver nog ett par lopp i kroppen. Dessutom måste han nog gå med skor och han är mycket bättre barfota. Jag kommer ge hästen ett snällt lopp.
Har någon av dina bröder sagt eller gett något tips till dig inför din kuskdebut?
– Nej, det är faktiskt ingen som gjort det utan de låter nog mig sköta detta själv. Och det är lika bra det. Det är bättre att de efteråt talar om för mig vad jag gjort för fel.

Fotnot: Magnus, född 2000, tre äldre bröder är Mattias, född 1989, proffstränare på Solvalla, Martin, född 1992, proffstränare på Bergsåker och Mats, född 1998, lärling med licens på Östersundstravet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS