Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Halmstad: "Väldigt kapabel"

Foto: Maria Holmén
Petri Puro. Foto: Maria Holmén

HALMSTAD. Förra veckan gick det mesta utför i Alperna. Nyligen hemkommen från skidsemestern hittade Peter Untersteiner
ganska snabbt även ett vägvinnande spår på tävlingsovalen.

Publicerad:

Randemar R.D. har i år blivit ett förvandlingsnummer och förklaringen till fyraåringens framfart stavas i en kastration.
– Det har hjälpt den här hästen mycket i att bli valack och han har blivit stabil och fin, betonar Peter.
Som tvååring kvalade Randemar R.D. in först av alla i Untersteiners kull men sedan tog det delvis stopp. Peter hyllade därför hästen stort efter andra raka segern från ledningen och topptiden 1.14,7/2140 meter.

Siktar mot V75

– Det blev väldigt lätt och även om det gick 12-tempo i början så tyckte jag inte att det gick så fort.
De gånger Ronzon Face blixtrar till finns det goda kvaliteter i honom. Tommy Karlstedt körde resolut till ledningen och när upploppet nalkades försökte han kontrollera hela fältet med ett positivt utslag.
Framgången var också Karlstedts första seger i år både som kusk och tränare.
– Hästen skötte sig och var jättebra, även om han blev lite rullig till slut, förklarar Karlstedt som hoppas att femåringen ganska snart skall kunna vara med i V75 igen.

"Överraskad men..."

Det lilla fältet i sprinterloppet var väl samlat hela vägen och längst ut i banan spurtade New Star Power på kvicka ben sista 200 metrarna och knep en knapp men säker seger med Wilhelm Paal.
– Jag är överraskad men i grunden håller hon bra klass, menar Paal.

"Var inte helt säker"

I andra avdelningen galopperade sju hästar och när krutröken lagt sig stod skrällen Sampson Spitha, i träning hos amatören Karolidis Dimitrios på Jägersro som vinnare efter en väl avvägd styrning från Stefan Söderkvists sida.
– Vi fick ett bra lopp i tredje par invändigt och det kändes bra 900 kvar då gick vi ut i andra par utvändigt. Jag var inte helt säker på upploppet men han avgjorde ganska så säkert, sammanfattade Stefan Söderkvist.

Vann med 50 meter

En av säsongens mest överlägsna vinnare blev Bey It Growe som stod i en klass för sig i amatörloppet. Segermarginalen blev drygt 50 meter till New Heights.
– Han är lite opolerad och det var bara att hålla i sig och måste lära sig hushålla med krafterna. Tränaren Petri Puro anser honom väldigt kapabel, förklarade Håkan B Johansson.
 

Lira nästa gång: Farmer Jack följde tidigt med i rygg på ledaren. Han fick chansen för sent men med loppet i kroppen efter lång frånvaro på tävlingsbanan ser det ljust ut för framtiden.

Vinnarna på Halmstadtravet:

Lopp 1: Bey It Growe (e. Adrain Chip), Håkan B Johansson (Petri Puro).
Lopp 2: New Star Power (e. Deweycheatumnhowe), Wilhelm Paal.
Lopp 3: Sampson Spitha (e. Marion Mad Money), Stefan Söderkvist (Karolidis Dimitrios).
Lopp 4: Randemar R.D. (e. Love You), Peter Untersteiner.
Lopp 5: Ronzon Face (e. Donato Hanover), Tommy Karlstedt.

Thomas Engman

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS