Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Halvtidsbesked i spelutredningen

Foto: CAMILLA FILIPSSON/ATG
Tisdagens seminarium "Halvtid i spelutredningen – vilka utmaningar kvarstår?" Foto: CAMILLA FILIPSSON/ATG

Utredningen av en ny licensmarknad för spelet i Sverige är i full gång. Spelutredningens utredare Håkan Hallstedt var under tisdagen på plats under pågående politikervecka i Almedalen och lämnade halvtidsrapport.

Publicerad:

I mars 2017 släpps förslaget om en ny licensmarknad i Sverige. Håkan Hallstedt fastslår att en rimlig skattesats på spelbolagens överskott ska ligga på 15 till 20 procent. Kanaliseringsmålet, för att få bort det illegala spelet, ligger på 90 procent och Hallstedt anser att kriminalisering med högre straff behövs och är tänkbart som sanktionsform. IP-blockering tycker han är ineffektivt och bör undvikas. En annan viktig del för spelbolagen kommer att bli självreglering och självsanering vad gäller marknadsföring och när det kommer till spelberoendeproblematik.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.