Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambovinnaren slog till

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Atlanta tog sin andra seger för året. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Fjolårets Hambletonianvinnare Atlanta var i går tillbaka efter en kortare tids sjukdom och segrade enkelt på Mohawk Raceway.

Publicerad:

Ron Burke-tränade fyraåringen Atlanta (e. Chapter Seven-Hemi Blue Chip) var ett tag aktuell för årets Elitlopp, men kretsen kring hästen valde att tacka nej eftersom man inte var nöjd med transportlösningen som erbjöds. Kort senare insjuknade hästen och hade därför ändå inte kunnat komma till Solvalla. I går var hon dock tillbaka i tävlingsselen på Mohawk Raceway i Graduate Series för fyraåringar. VM-kusken Yannick Gingras satt i sulkyn och vann säkert efter att först släppt ledningen och därefter återtagit den samma efter 700 meter. Det blev drygt två längders segermarginal och klockan visade 1.10,2a/1609 meter. Det här var hästens andra start för året, då hon den 6 maj även vann på Miami Valley. Gårdagens seger gav cirka 50.000 kanadensiska dollar, runt 350.000 kronor. Atlanta är som bekant uppfödd av svensken Stefan Balazsi.

Nancy Johansson-tränade Manchego avslutade godkänt i skymundan som femma i samma lopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS