Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hamres jänkare klar för Olympiatravet

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Frode Hamre. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Frode Hamres Giveitgasandgo är klar för Olympiatravet.
– Hästen är komplett i mina ögon, säger Frode Hamre i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Det drar ihop sig till Olympiatravet och under torsdagen gjorde Åbytravet klart med ytterligare en deltagare i loppet. Norsktränade jänkaren Giveitgasandgo (e. Yankee Glide) kommer till Mölndal i slutet av april.

"Gör upp om segern"

Fyraåringen tog sig till final i Hambletonian i somras och har gjort en start i Europa – det på Solvalla i tisdags då han slutade trea bakom titelförsvararen Lionel samt Charrua Forlan på tiden 1.12,6/2.140 meter autostart.

– Intrycket på Solvalla var verkligen fint och man ska komma ihåg att det var första starten över 2.140 meter samt mot äldre hästar. Jag har stor respekt för Stall Hamres professionella kompetens. Under flera år har jag bjudit in hästar från deras stall och de har alltid tackat nej när de inte tycker att de kan göra upp om segern. Med Giveitgasandgo tackade de genast ja, så man kan räkna med att denna spännande amerikanska fyraåring är med och gör upp om segern i årets Olympiatravsfinal, säger Åbytravets sportchef, Jon Walter Pedersen, i ett pressmeddelande.

Frode ser fram emot att komma till Åby.
– Olympiatravet är ett lopp i verkligen värdesätter högt och vi har härliga minnen från Åby, säger han i pressmeddelandet.

FAKTA

Åtta klara till Olympiatravet

Lionel (titelförsvarare)
Takethem (wild card)
Ringostarr Treb (wild card)
Titty Jepson (wild card)
Giveitgasandgo (wild card)
On Track Piraten (inkvalad)
Zenit Brick (inkvalad)
Day or Night In (inkvalad)

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS