Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han har fått henne att tända till"

Foto: Martin Langels/ALN
Foto: Martin Langels/ALN

Hallå där...
...Jenny Nordensson vars tioåriga sto Tennis vann på 1.11,7/1640 auto på Åby på onsdagen och det verkar inte som att något tioårigt sto segrat på snabbare tid i Sverige på många år.

Publicerad:

Hur är det att höra?
– Bra förstås!
Vad har hänt med henne, två segrar på 1.11-tider i år och hon går mot sin bästa säsong någonsin...?
– Jag vet inte faktiskt. Lite nytändning har hon nog fått av att köras lite offensivt i loppen. Man måste ha en kusk som vill vinna, inte någon som bara åker med. André Eklundh har fått henne att tända till. Hon tycker det är kul att vara med där framme och det har smittat av sig lite för när hon var femma på Axevalla nyligen gick hon bra även bakifrån. Hon tycker tillvaron är rolig, det är fart och fläkt och händer mycket på gården och det är väl roligt. Själva träningsupplägget har inte ändrats, det är någon gång som hon tränats med Andrés hästar bara.
116 starter har hon gjort nu – vad är det som gör att hon kan tävla så bra som tioåring?
– Vi som äger henne har velat ha en tävlingshäst, redan när hon var sex år gammal frågade folk: "jaha, vad ska ni betäcka med nu då?", men det har inte varit aktuellt. Hon har varit skadefri och så länge hon är det så ska hon fortsätta tävla året ut, nu är det ju för sent att betäcka för den här gången. Nästa år får hon bli mamma, då finns det inget val.
Och då kommer frågan igen, vem betäcker ni med?
– Ja, det är bokat...men inte bekräftat, så vi smyger lite med den. Det blir någon bra i alla fall.
Fortsatt lycka med henne på tävlingsbanan i år!
– Ja, tack för det!

FOTNOT: Svensk Travsports Per Wetterholm har sökt i arkiven och inte hittat någon snabbare segrare i Sverige bland de tioåriga stoen de senaste åren. 
Däremot segrade Dance Photo på 1.11,0/1640 meter autostart på Mikkeli i Finland som tioåring och noterades för 1.10,7/1609 meter autostart som femma på Solvalla Elitloppshelgen som tioåring.
Britt Hudson noterade 1.11,7/1660 meter voltstart som tvåa i april i fjol, även hon tio år gammal då. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS