Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han har ingen toppform"

Foto: MIA TÖRNBERG
Rafiki Fri. Foto: MIA TÖRNBERG

Femåringen är härdad på V75 och möter i kväll enklare hästar än normalt. Det var dock ett sedan han startade och som det låter behöver han ett lopp i kroppen.

Publicerad:

6 Rafiki Fri (V64-1) har fått en planerad paus efter två hårda lopp. Han fick pusta lite och sedan har vi tränat på som vanligt, men han är inte så tufft förberedd och troligen så saknas det lite till toppformen. Han hade varit ifrån lite inför Visby i somras och då kändes det över upploppet att det fattas lite i honom, så jag tror att han är den typ av häst som behöver lopp i kroppen. Det är dock lite enklare emot så det kan räcka en bit ändå, men han är lat i träningen och tar inte ut sig, så toppformen är en bit bort. Lätta aluminiumskor runt om, svensk jänkarvagn, rycktussar och norskt huvudlag, säger Anna Isabelle Karlsson.

2 Gondul (V64-6) börjar vakna mer och mer och hon är bättre än raden. Tidigare i karriären var hon väldigt trög, men nu har hon blivit lite för pigg i stället och jag kommer att döva ner henne med en ryckhuva i dag. Hon tränar bra och är på väg att bli en tävlingshäst. Tidigare har vi varit ganska försiktiga med henne då hon har varit tunn och tagit loppen rätt så hårt. Jag tror att planen är att köra med skor även i kväll, men jag har inte pratat med pappa om det än.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V64-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS