Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han kan vinna"

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
David Persson, Laponia Boys tränare. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

Kvällens V64 körs på Åby. Laponia Boy startar i avdelning tre med spår ett bakom bilen. Tränare David Persson har en bra känsla.

Publicerad:

Laponia Boy är en sjuårig valack som tränas av David Persson och i kväll gör han sjätte starten för året. I år har det blivit en seger och genom karriären har det hittills blivit fyra stycken - där samtliga tagits från ledningen. I kväll har hästen spår ett bakom bilen. Kajsa Ljunghager håller i tömmarna och hon har suttit bakom Laponia Boy tidigare.

– Han gör sina bästa lopp från ledning och det satsar vi på i kväll också. Det är inte alldeles enkelt att hålla ledningen från spår ett, men vi kör för det. Kajsa känner hästen sedan tidigare och det är en fördel i sådana här lopp, säger David Karlsson.
 
I kvällens start blir det ändring i balans – och det var två år sedan sist som hästen gick utan skor.
 
– Vi plockar skorna och det blir barfota runt om. Vi hoppas och tror att det kommer att ge en positiv effekt. Han kan absolut vinna i kväll, säger David Persson.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS