Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han tog 14:e raka – men utan att imponera

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Aubrion du Gers tog 14:e raka segern, men utan att glänsa. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Elitloppsklara Aubrion du Gers tog i eftermiddag sin 14:e raka seger i sin sprinterdebut i Criterium de Vitesse de Basse Normandie i franska Argentan. Men detta utan att imponera.

Publicerad:

Från spår sju bakom bilen blev det en tuff inledning för Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib), men samtidigt öppnades de första 609 meterna efter långsamma 1.13,9. Jean-Michel Bazire övertog ledningen för att sedan släppa till Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore) och därefter köra sig till spets igen. Första 1100 avverkades efter väldigt långsamma 1.14,9  – och allt talade för en väldigt enkel favoritseger. Bazire kände sig dock tidigt osäker och fick verkligen kämpa för att hålla undan hela vägen före en positiv Billie de Montfort.
Tredjeplatsen gick till Tamure Roc (e. Exploit Caf) från tredje par invändigt och bra spurtade även fjärdeplacerade Ange de Lune (e. Laetenter Diem).

Segertiden stannade vid 1.13,5a/1609 meter på denna högervarvsbana och förstapriset var 40.500 euro. Aubrion du Gers prestation i dag lämnade en del frågetecken, men samtidigt visade han ändå som vanligt löpskalle genom att vinna utan att vara som bäst för dagen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS