Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han tog 20:e raka segern

Foto: Tom Jönehag/TR Bild
Öystein Tjomsland har en häst som vägrar att förlora. Lesja Odin ståtar nu med 20 raka segrar. Foto: Tom Jönehag/TR Bild

20 starter – lika många segrar. Slår han det norska rekordet?

Publicerad:

Det är förstås norska kallblodet Lesja Odin (e. Moe Odin) vi pratar om. Öystein Tjomslands sexårige valack utökade sin segersvit till 20 raka vinster från debuten under onsdagskvällen på Jarsberg. Detta via enkel spurtseger på 1.26,4/2120 meter. Förstapriset var 30.000 norska kronor.
– 20 raka segrar är knappast något jag kommer att få uppleva med någon häst igen. Lesja Odin möter allt bättre och snabbare hästar, men hittills gör han det enkelt. Jag är inte rädd för att prova V75 och han kommer nog att få starta där framöver om jag hittar passande lopp, sade Öystein Tjomsland till Rikstoto Direkt.

Det norska rekordet vad gäller antal raka segrar från debuten innehas av Lesja Odins far Moe Odin med 24 raka. Nu återstår alltså ”bara” fyra vinster dit. Lannem Silje tog på sin tid 30 raka vinster, men det var inte från debuten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS