Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han tog klockan i Kalmar

Foto: Hanold/ALN
Foto: Hanold/ALN

Oscar Ginman plockade hem Amatörernas Guldklocka på Kalmartravet under fredagskvällen.
Han styrde Joakim Lövgrens Durello till en enkel seger.

Publicerad:

Durello (e. Echo-Grenache var jättefavorit, men ett halvvarv från mål var det många som undrade om det verkligen skulle gå vägen.

– Han var ju rätt seg hela vägen. Lövgren hade sagt att han svarade bra på ”norsken”. När jag drog den som hände det grejer, sa Oscar Ginman efter segern som till slut blev överlägsen på 15,4/2140a.

Det blev segergest från Ginman över mål så det var inte svårt att förstå att segern betydde en del.

– Det får klart att det är jätteroligt att få vinna Amatörernas guldklocka. Det här är ju ett lopp som alla amatörer här vill vinna. Att få köra en sådan här fin häst och dessutom lyckas känns förstås bra.

För stall Lövgren blev det ytterligare en V64-seger då chefen själv tog en enkel vinst med Jairo (e. Love You-Picardie) som stod för en stark avslutning.

Det blev en dubbel för Oscar Ginman innan kvällen var över. Han satte dit Johanna Johansson-tränade Alfas Kelly (e. Orlando Vici-Livi Champagne) i lopp 10.

I lärlingsloppet Peter Johanssons Minne segrade 19-årige Jesper Olsson med Maria Rosenbergs It´s Time. Det blev en resa i rygg på ledande Nolimitjimmit och då denne galopperade i sista sväng kunde Olsson fortsätta på innerspåret till säker seger.

– Kan inte bli skönare känsla än så här. Mamma är kompis med Maria och då hon ringde och frågade om jag ville köra så tackade man förstås inte nej, sa Jesper Olsson som hade en lätt hemresa till Eskilstuna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS