Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Handsome Brad skrällde – på tangerat världsrekord

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Handsome Brad vann Lyon Grand Prix på lördagen. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Muscle Hustle, Diamanten eller Rajesh Face? Lyon Grand Prix förväntades bli ett trekejsarslag, men så blev inte fallet. Segern gick i stället till Ulf Stenströmers Handsome Brad som vann på tangerat världsrekord!

Publicerad:

Lyon Grand Prix hade bytt skepnad på nytt. I år kördes loppet för femåriga hästar över lång distans och det med några av kullens största stjärnor bakom bilen. För Muscle Hustle tog loppet dock slut per omgående. Robert Berghs spetsaspirant galopperade från start och i stället tog Milligan's School hand om ledningen. Kort därefter övertog Handsome Brad (e. Brad de Veluwe), men Carl Johan Jepson valde att släppa när Lutfi Kolgjini kom fram med Rajesh Face.

Denne blev sedan pigg och drog i hårt tempo i tät. För hårt skulle det visa sig när upploppet nalkades. Då hade Jepson styrt ut i andraspår med Handsome Brad som slog klorna i Rajesh Face i ett nafs och vann på 1.11,7 – en tangering av On Track Piratens och Readly Express delade världsrekord!
– Nu fick han visa hur bra han är. Precis som vi trott hela tiden. Vi fick ett bra lopp på innerspår och det gick fort när "Luddes" häst blev het, sade segerkusken i vinnarcirkeln.
– Han vann dessutom med norsken kvar. Den brukar han nästan explodera på.

I samma vinnarcirkel var tränaren Ulf Stenströmer förstås mer än nöjd. Han berättade att han hade den strålande prestationen på känn och snuddade vid en jämförelse med stallets förre storstjärna, Noras Bean.
– Han kändes makalös i ett jobb i måndags. Jag var försiktigt optimistisk inombords, men det var ju enorma hästar emot, sade Stenströmer efter segern som värd 300.000 kronor.

Inför loppet spekulerades det i eventuella inbjudningar till sista helgen i maj och då kommer Handsome Brad att starta. Han är inkvalad till finalen av bronsdivisionen...

Milligan's School spurtade förbi Rajesh Face till andraplatsen medan Diamanten inte alls hade sin bästa dag. Denne kördes passivt långt ned i kön av Erik Adielsson, men visade inget extra till slut.
– Jag pratade med Erik och vi kunde konstatera att det inte var samma Diamant i dag som tidigare. Vad det beror på kan jag inte svara på, men någonting var inte bra, sade tränaren Stig H Johansson i ATG Live efter loppet.
– Erik sa att det inte var något tryck var 600 från mål och med tanke på hur han hade kört borde det ha funnits mer.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS