Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Handsome Brad tog efterlängtad seger

Handsome Brad fick äntligen betalt för fin form när Carl Johan Jepson styrde Ulf Stenströmers fyraåring till seger.

Publicerad:

Det började med favoritseger i bronsförsöket (V75-1) genom Ulf Stenströmer-tränade Handsome Brad (e. Brad de Veluwe). Carl-Johan Jepson körde tidigt till ledningen och det blev väldigt enkelt till slut.
– Jag var inne på att Adrian Kolgjini ville ha rygg på oss. Väl i ledningen tog hästen i lite väl mycket, vilket kändes oroväckande. Men han fullföljde fint och det var kul att han nu fick vinna inom V75, kommenterade Carl Johan.
Det här var förövrigt Ulf Stenströmers första V75-seger sedan i mitten av maj på Åby, då Donato E. segrade. Samma dag slutade just Handsome Brad fyra i Kungapokalen. Hästen var i början av juni även tvåa i Margaretas tidiga unghästserie.

Anders Svanstedt tog en efterlängtad seger med egentränade Viking's Topline (e. From Above) i klass II-försöket (V75-4). Från tredje par utvändigt bet det bra och ledande Chianti hade inget svar sista biten. Segertiden stannade vid 1.14,8/2640 meter.
– Det här var verkligen skönt eftersom det varit stolpe ut för stallet under hela året, kommenterade Anders, som tog första tränarsegern inom V75 sedan 30 juli förra året (Fika i Bollnäs).
Ledning från start till mål blev det för Magnus Jakobsson med Peter Untersteiner-tränade Masterglide (e. Yankee Glide) i klass I-försöket (V75-5).
– Jag fick köra lugnt första varvet och hade rejält med kräm kvar till slut. Jag ryckte norsken mest för att hålla honom på bettet och det blev bekvämt till slut, sade Magnus, som vann på 1.12,6a/2140 meter.

Per Lennartssons Cab Hornline (e. San Pellegrino) fick ta en efterlängtad seger i den sista avdelningen tillika försöket i Silverdivisionen – men det satt hårt inne. Det krävdes en tuff öppning för att komma till ledningen och sedan fortgick loppet i högt tempo. Trots det kunde Lennartssons sexåring sätta nosen först. Det tog lång tid innan resultatet kom. Anledningen stavades Furious Francis som spurtade långt ut i banan.
– Han var värd det här. Först öppna tufft och sedan kom det hästar i både andra och tredjespår och till slut också en smygkörd häst längst ut i banan. Det är små marginaler, men han är bra den här hästen, sade Lennartsson i vinnarcirklen.
Segertiden skrevs till fina 1.10,1a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS