Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har en känsla av att jag kommer vara jättenervös"

BJERKE. Hallå där...
...norska prinsessan Märtha Louise som var på plats på Bjerke travbana under torsdagen av en alldeles speciell anledning.

Publicerad:
Foto: Roger Svalsröd
Den norska prinsessan Märtha Louise i sulkyn på Bjerke i torsdags. Under Klasselöpshelgen väntar totolopp för prinsessan. Foto: Roger Svalsröd

• Berätta mer vad du gör här på Bjerke travbana, det hör ju inte direkt till vanligheterna att kungligheter besöker travbanor världen över.
– Jag har en ny youtube-kanal vid namn Hest360 tillsammans med två vänner till mig. Kanalen bygger på att testa olika hästrelaterade ämnen, från A till Å. Jag blev utmanad i ponnytrav, och förlorade det loppet. Därför blev det så att jag behövde lära mig trav på allvar. Under onsdagen var jag på Bjerke travbana och lärde mig teori och praktik, under torsdagen var det allvar med provlopp. Det gick bra och nu laddar jag inför att köra lopp den 8:e september, under Klasselöpshelgen. Då ska åtta deltagare mötas... Ja, åh herregud, jag har en känsla av att jag kommer vara jättenervös. Samtidigt ska det bli väldigt roligt.

• Godkänt fick du av Bjerkes domare och du har fått licensbevis också, efter att ha kört Trond Anderssens Kick Off Classic i provloppet. Hur kändes det att köra i full fart den sista biten?
– Ja, då gick det väldigt fort. Samtidigt var det inte något jag tänkte jättemycket på, det som var i huvudet var att få fram hästen så fort jag bara kunde, säger prinsessan och utvecklar:
– Det var ju riktigt härligt att känna på det hela, det är ju en adrenalinkick utan dess like alltså, helt vilt.

• Då får vi hoppas att det kommer så mycket folk som möjligt för att heja på, den 8:e september, då du får möta Norges främsta kuskar på Bjerke travbana, i ett riktigt totolopp.
– Är det mycket folk så blir jag väl än mer nervös, men absolut. Det vore riktigt kul, säger Märtha Louise.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.