Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Har sagt upp sig: "Inga hard feelings"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Solvallas banchef, Marcus Stjernström, har valt att säga upp sig.
Förra torsdagen meddelades Solvallas ledning om beslutet.
– Det känns som rätt beslut att ta, säger Stjernström.

Publicerad:

Marcus Stjernström har varit Solvallas banchef sedan februari 2017. Dessförinnan jobbade han som banarbetare en längre tid. Nu har han valt att säga upp sig.
– Åren på Solvalla har varit bra, det har trots allt blivit sju-åtta år nu. Det finns absolut inga hard feelings någonstans, jag och Jörgen har alltid haft en bra dialog. Jag väljer att flytta ner till kärleken som bor i Skåne, säger avgående banchef Marcus Stjernström.

Har du klart med nytt uppdrag?
– Jag har saker på gång, men vad det är och vad det gäller vill jag inte gå in på. Om jag fortsätter inom travet, det får vi se.

Solvallas bangrund har satt ett spratt flertalet gånger. Hur har det varit att arbeta med?
– Det är inte lätt att sköta tre banor samtidigt. Det är ju på tre olika grunder som Solvallas bana är byggd. När det regnar tio milimeter och sedan slår om till minus tre grader, för att sedan tre dagar senare slå om till fyra plusgrader igen... Att då få kritik för att banan är katastrof, när banan dessutom ligger på tre grunder, då är det inte så roligt. Men det finns mycket positivt också. Att sitta köra vattenbilen för fullt på Solvalla när solen skiner och det är 25 grader, då mår man otroligt gott. Så nog kommer jag ha med mig en hel del minnen från de här åren, det är en del som hänt.

När gör du din sista dag?
– Den 28:e februari gör jag min sista arbetsdag, det blir då tre år som jag arbetat som banchef. Det känns som rätt beslut att ta, säger Stjernström.

Rekryteringsprocess inledd

Solvallas vd Jörgen Forsberg beklagar Marcus Stjernströms beslut, men tycker samtidigt att det är bra att Stjernström följer sitt hjärta.
– Det är alltid tråkigt när någon säger upp sig, samtidigt är man glad när någon tar ett steg för att testa någonting nytt i livet. Det är inga hard feelings från min sida gentemot Marcus, han har kämpat och slitit på bra med de förutsättningarna som funnits, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg och fortsätter:

– Nu har rekryteringsprocessen inletts och jag hoppas att vi ska kunna komma med mer information inom kort.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS