Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har tränat otroligt bra"

Foto: ROGER SVALSRÖD
Floris Baldwin. Foto: ROGER SVALSRÖD

Femåringen har inte startat sedan den imponerande segern i juli. Uppehållet är dock inget som oroar kusken, som även varnar för en helt ospelad i ett av kallblodsloppen.

Publicerad:

11 Laser Tile (V75-1) har bara tränat på efter Jarlsberg och vi har väntat in det här loppet. Han var grym då och har tränat otroligt bra efter den starten. Vi har skott om honom lite i träningen och det har han svarat väldigt bra på. Det är klart att vi behöver lite tur från spår elva, men han kommer att runda de flesta. Barfota runt om och jänkarvagn som senast, säger Kristian Malmin.

9 Åsrud Vilja (V75-5) gjorde ett väldigt bra lopp senast. Hon fick dödens på Ulsrud Tea och var bara en halv längd bakom i mål. Hon var inte klockren i aktionen, men är behandlad efter det och har tränat väldigt bra. Jag har aldrig kört ett bättre kallblod, hon är som ett varmblod att köra. När hon sprang 1.20,6/1640 meter på Färjestad var hon inte alls i ordning och efter det fick hon en gaffelbandsskada. Håller hon ihop framöver så kommer hon att tjäna mycket pengar. Det blir jänkarvagn igen som i de senaste starterna, men vi kommer köra barfota runt om för första gången och det är faktiskt lite spännande. Hon är i alla fall platsaktuell.

2 Uendy Z.S. (V75-6) var ute på en fruktansvärt dålig bana senast och den starten kan man nästan glömma. Det är en bra häst, som dock presterar rätt så ojämnt. Vi har lagt om träningen lite och hoppas att det kan slå väl ut. Hon har gått barfota en del, men det har inte gett så mycket och vi kommer att köra med skor. Jänkarvagn som tidigare, men vi sätter på ett norskt huvudlag för första gången.

12 Lady Lane (V75-6) har gått bra i varje start och är rätt sort av häst. Hon kan absolut kämpa i toppen om det blir tempo under vägen. För de som garderar så ska hon inte glömmas. Det blir helstängt huvudlag och contender-vagn. Om det blir barfota eller skor är ännu inte bestämt.

1 Floris Baldwin (V75-7) är det lite svårt att säga hur han står sig mot dessa. Han har gått riktigt bra i år och är farlig att avskriva trots att han möter hästar som har tjänat mycket mer pengar. Det är rätt så tveksam form på en del av dem, bland annat B.B.S.Sugarlight, och det är inte de värsta hästarna från högsta klassen. Floris Baldwin har väldigt bra kapacitet och har tränat väldigt bra inför det här. Vi har väntat in det här loppet som ett led i matchningen. Jag tror det är svårt att ta en längd på honom, men taktiken kan jag inte bestämma förrän bilen släpper. Det ska nog ändå till en bra häst för att slå honom utvändigt. Inga konstigheter i utrustningen utan det blir som tidigare – barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V75-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS