Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har väntat på det här"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Bo E Nilsson, Bo C., Kim Eriksson. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Bo C. har tjusat den svenska travpubliken flera gånger om. På söndagen var det dags för en ny seger på V75 – från dödens sluggade han sig först tillsammans med Kim Eriksson.

Publicerad:

Bo E Nilsson-tränade Bo C. (e. Maharajah) har varit en följetong inom svensk travsport de senaste åren. Denna söndag visade han sig starkast över sprinterdistans trots att han fick ett tufft lopp först utvändigt om ledande Lexington Hall.

Genom slutsvängen tryckte Kim Eriksson gasen i botten bakom Bo C. som kopplade greppet om ledaren och sedan gick undan på 1.12,3a/1609 meter. Lexington Hall höll till andraplatsen medan Grinnebys Orion blev trea.
– Man har väntat på det här länge. Han har varit i form länge och jag sa till Kim att han fick köra precis som han ville. Jag tror verkligen på den här hästen och han hade lika gärna kunnat vinna de två tidigare loppen också, sade Bo E Nilsson.

Kim Eriksson:
– Jag är väldigt svag för den här hästen. Han är riktigt häftig när han får vara med där framme tidigt och han svarade ordentligt på häst den sista biten.

Stefan Granlund-tränade Tabasco C.D. (e. Wishing Stone) öppnade vasst bakom bilen och satt i ledningen per omgående – från den positionen vann den treårige hingsten tämligen enkelt på 1.14,7a/2100 meter. Kaj Widell satt i sulkyn bakom Tabasco C.D. som vann närmast före Rackham och Hera Eck.
– Jag visste att han skulle vinna från ledningen. Han är grym hästen, men har svårt humör. Nästa år ska de få åka. Han har inte riktigt kopplat riktigt. Jag har selat ut honom i många lopp och tänkt att han ska tända till, men så har han inte tagit i. Det här är en framtidshäst. Det lovar jag, sade Stefan Granlund.

Kaj Widell:
– Han har fått snälla lopp men idag var det läge att ladda vad som gick. Det var full kontroll hela vägen. Det visar sig hur långt han kan gå, men han har bra kapacitet i alla fall. Ägarna har ställt upp för mig flera gånger om i livet och det var skönt att kunna ge tillbaka lite grann, sade Kaj Widell.

Dryga varvet från mål styrde Mikael J Andersson till ledningen med Emil Sandblom-tränade Apple Rose (e. Turbo Sund) och därifrån släppte det femåriga stoet inte någon förbi sig. Apple Rose noterades för karriärens sjunde seger när hon kom i mål på 1.14,2/2160 meter närmast före Cactus och Frequency Am.
– Hon är tuff, alltså. När hon kommer först vill hon inte släppa någon förbi sig. Hästen brukar slappna av när hon kommer först, men idag tog hon verkligen tag i grejerna, sade Mikael J Andersson.

Emil Sandblom:
– Det här var underbart. Vi håller till utanför Götene med tre, fyra starthästar. Det här värmer verkligen, sade Emil Sandblom.

Från ledningen blev det seger för Marika Jansson-tränade Temporino (e. Jobie Tempest) med Emilia Leo i sulkyn i ett lopp över lång distans. Den fyraårige valacken höll undan från i övertygande stil närmast före Digital Ocean och Bikila. Segern var karriärens fjärde för Pecorino som kom i mål på 1.16,9a/2609 meter.
– Jag hade lite på känn att det kanske skulle gå vägen idag. Han fick gå med både norskt huvudlag och jänkarvagn och det gjorde nog susen. Jag får köra fina hästar som är bra i ordning och så tycker jag att det är riktigt kul att köra lopp och jag hoppas att det kan smitta av sig på hästarna, sade Emilia Leo.

I början av oktober fick Björn Goop in det femåriga stoet Waffle Cone (e. Muscle Hill) i träning. Hon gjorde sin tredje start för sin nya tränare på söndagen, dock var det första gången Björn Goop körde henne i lopp och det slutade med att Waffle Cone hade hand om ledningen hela vägen i Stoeliten.

Inledningen blev tuff och Waffle Cone fick öppna första halvvarvet efter 1.08,4. Till kilometerpasseringen hade ekipaget fått dämpa till 1.13,8 och man höll undan till seger på 1.13,5a/2100 meter närmaste före Bugatti Brick och Ginny Weasley som båda avslutade bra.
– Hon har tränat fint. Hon har känts bra hemma och vi har jobbat på. Jag tycker att hon har blivit modigare för varje dag. Det var körning ganska så länge inledningvis, men hon har gått bra i ledningen tidigare. Jag tycker att det var läge att prova där idag, sade Björn Goop om segern. 

Robert Bergh styrde påpassligt på mitt i loppet och fick överta ledningen. Väl där kunde ingen av konkurrenterna utmana Transcendence (e. Maharajah). Den femårige valacken har stått för många starka prestationer på sistone utan att få sätta nosen först – faktum är att Transcendence inte vunnit lopp sedan i augusti 2018.

Transcendence dundrade undan under slutvarvet och kom till sist i mål på 1.13,7/3180 meter närmast före Antonio Trot och Rafiki Fri.
– Han var fantastsikt fin idag. Att det skulle kännas så här med brodd trodde jag inte. Det var nog bland de tre bästa jag känt hästen. Det kan inte bli bättre att avsluta en tävlingskväll än på det här sättet. Jag håller på att fundera över framtiden för honom och går och tittar på alternativ, sade Robert Bergh.

Efter en sejour i Finland har Cavalier Brodde (e. Muscle Hill) kommit tillbaka till Sverige och återfinns numera i regi Björn Röcklinger. På söndagen tog sexåringen sin första seger för sin nya tränare när han, från ledningen, gick undan säkert på 1.14,5a/2100 meter.

Cavalier Brodde blev överflyglad av Simb Murdoch inledningsvis, men Ulf Eriksson var snabbt ute i andraspår och kunde överta ledningen. Väl i den positionen höll man undan före Simb Murdoch och Cabaree F.C.
– Hästen har varit bra i flera starter. Spår ett kan bli en fälla, men vi hade lite tur och lyckades slinka ut. Han har känts så fin i de starterna vi varit tvåa. Jag gillar verkligen den här hästen, sade Ulf Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS