Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hård körning – då var Rocky Winner starkast

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Rejäl körning i högsta klassen bäddade för en storskräll.

Publicerad:

Gulddivisionen i Halmstad blev minnesvärd. Lutfi Kolgjini tog hand om ledningen med Olympic Kronos, men fick snabbt Joakim Lövgren och favoriten Jairo över sig. Den körningen blev minst sagt utdragen och varvspasseringen landade på 1.11,3. Trots det hade duon krafter kvar att möta upploppet sida vid sida som etta och tvåa.
Väl där började krafterna att ta slut och det blev till slut en duell mellan Quick Fix och Rocky Winner (e. Credit Winner), där den senare hade klart bäst fart längst ut i banan och vann.
Jörgen Westholms tioåring gjorde årsdebut tillsammans med Peter Ingves.
– Vi hade fullt upp med att försöka följa med och välja rätt väg under loppet. Hundra kvar så kände jag att vi skulle ta det, sade Ingves i vinnarcirkeln.

Segertiden landade på 1.12,8a/2140 meter. Jairo höll till en tredjeplats och Olympic Kronos blev fyra.
Lutfi Kolgjini kommenterade körningen i vinnarcirkeln lite senare.
– Både min och Jockes häst gick väldigt bra och de har hedern i behåll. Nu blev det fel den här gången, men det ska man inte fästa så stor uppmärksamhet på, sade Kolgjini i vinnarcirkeln. 

För Lutfi Kolgjini fick sin revansch i V75-avslutningen tillika silverdivisionen. Bakom Clemenza Am (e. Muscle Hill) släppte Kolgjini omgående över ledningen till Peter Ingves och Master Crowe. När luckan kom på upploppet lyckades Clemenza Am att kriga sig förbi Master Crowe den absolut sista biten.
– Han sköt till på ett bra sätt. Vi tycker han har blivit bra mycket bättre sen vi tog beslut att kastrera hästen, sade Lutfi Kolgjini.
Clemenza Am tog årets första seger på 1.14,0a/2640 meter. 

Årets tränare gånger två

Hemmasonen Johan Untersteiner hade en fin dag som dubbelsegrare på V75. Mest glänste hans nuförvärv Pastore Bob (e. From Above), som kunde köras till spets och därifrån trava elva blankt över den korta distansen. Då var konkurrenterna chanslösa.
– Vi tog skorna och satte på jänkarvagnen och sedan var det bara att tuta och köra. Jag riktade in mig på att komma förbi Jorma (bakom Erik Sting) och sedan trodde jag att jag skulle få överta, sade tränaren i vinnarcirkeln. 
Mer Johan Untersteiner blev det när hans Ambon Degato (e. Donato Hanover) fick en rygg att gå i när försöket i Diamantstoet skulle avgöras. Det räckte för att kunna avgöra knappt i en upploppsduell mot Jorma Kontio och Ile Saint Louis – som var det ekipage som hade bjudit på draghjälpen. Vinnaren gick i mål på det nya rekordet 1.14,3a/2140 meter. 
– Jag tyckte att hon gick riktigt bra senaste och jag förstod att vi skulle kunna vara långt framme med en vettig resa, sade Untersteiner i vinnarcirkeln.

Det tog sin tid innan den första V75-avdelningen kom igång, men efter fyra omstarter så var det så dags. Då bjöds publiken på en riktigt mäktig prestation av Guiseppe Lubranos Pacific Face (e. Igor November). Tillsammans med tränaren gjorde han hela loppet utvändigt om ledaren, som han hade slagit redan i slutsvängen. Sedan kunde han stå emot Revelino Jet som fått loppet i rygg på vinnaren.
– Det är klart att det är roligt, det är min första seger som V75-tränare och jag tror inte att jag kommer att glömma det här, sade Lubrano i vinnarcirkeln.
– Det är underbart – vilken skalle han har…
Segertiden blev 1.14,7/2640 meter.

Till avel – eller?

Ultimate Wine (e. Chocolatier) fick avsluta tävlingskarriären på topp. Den tredje raka segern kom i Stoeliten på hemmaplan.
Peter Untersteiner kunde snabbt köra sig till ledningen med Geisha Sund som förstahäst i andraspår samtidigt som favoriten Treasure Kronos galopperade bort sig i starten. 
– Sedan sprang hon och klippte med öronen, berättade UNtersteiner i vinnarcirkeln. 
Tränaren lämnade dock en viss öppning till fortsatt tävlande.
– Det är angenäma problem, vi får väl sova på saken. Jag ser fram emot att förhoppningsvis få träna hennes avkommor. Vi får väl se hur ägarnas diskussioner går efter lite champagne i kväll.  
Segertiden blev 1.11,0a/1640 meter. 

Kim Eriksson valde att sitta kvar med Stefan P Pettersson-tränade Yankee Boy i andra ytter när Robert Bergh kom via tredjespår. Det blev ett vinnande drag. Strax därpå kom galoppen i tredjespår och Kim Eriksson och Yankee Boy (e. Select Yankee) kunde spurta till seger före ledande Black Snapper.
– Stefan sa innan att vi skulle hellre ha lite kvar än att vara helt kall i mål. Då kändes det inte aktuellt att gå redan i den första vågen, sade kusken i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.14,2a/2140 meter. 

Rätt V75-rad: 2–4–7–10–5–5–2
Utdelning
7 rätt: 4 617 863 kr
6 rätt: 19 958 kr
5 rätt: 833 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS