Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hästen är klar för Elitloppet"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Royal Fighter tar sig förbi Spartan Kronos sista biten. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Royal Fighter är tillbaka som en vinnare. På ett småkyligt Jägersro rundade han till seger på 1.10,1a/1.640 meter.
– Det är lika med 1.09 en varm sommardag, sade Per K Eriksson.

Publicerad:

Mantorptränaren var förstås nöjd med vad åttaåringen presterade med ett lopp i kroppen. Majpokalen (V86-7) blev en fartfest (1.09,9 första varvet) med Västerboonthenews och Spartan Kronos som fartsättare i spets respektive dödens. Royal Fighter satt i fjärde ytter, men fick anfallsorder på sista bortre långsidan och fick tugga på där resten av loppet. Västerboonthenews och Spartan Kronos stred tappert därframme och Västerboonthenews var inte slagen när han galopperade 100 kvar. Längst ut kom Royal Fighter och tog sig säkert förbi en tapper Spartan Kronos.  
– Det var skönt, för man har alltid lite press när man kör honom. Det här var ett kvitto på var vi har honom och jag tycker faktiskt att han var mycket bättre än förväntat, kommenterade Jennifer Tillman.
Fjolårets duktige Elitloppsfyra väntar nu på ännu ett rosa kuvert.
– Hästmässigt är han klar för Elitloppet, nu är det bara upp till dem som bestämmer att bjuda in honom, sade Per K Eriksson.
Joakim Lövgren inledde V86 med överraskningen Fuxa Håleryd som tog sin första seger för året i sjunde försöket. En snäll resa i fjärde inner och lucka på sista bortre långsidan blev helt perfekt och fuxan avgjorde lätt på 1.15,0a/2.640 meter.
– Hon blev bara morskare för varje meter och det var nog bara på det här sättet vi kunde vinna idag, sade Jägersrotränaren.
Daniel Redéns Wild Honey (V86-2) hade lite att bevisa efter galoppen i Sverigedebuten och fyraåringen rätade ut ett och annat frågetecken i ett årgångslopp.
Örjan Kihlström var offensiv från start och körde tolvfaldiga miljonärskan till spets efter 400 meter. På sista bortre långsidan utmanades hon av Pasithea Face i andraspår och Spoil Me i tredje och det såg lite småkritiskt ut genom sista kurvan.
– Hon har lite konstig kurvteknik, men jag tog det lite lugnt i sista sväng så det gick bra. På rakan stack hon undan på fint sätt med tussarna kvar, sade Örjan Kihlström. 1.12,7a/2.140 meter blev segertiden.
Johan Untersteiner valde ett avvaktande upplägg bakom Bartender In (V86-3) inför stundande V75-final och även om det var långt fram till täten i det här långloppet var han ändå först med god marginal när segerchecken skulle skrivas ut. 1.15,2/3.180 meter blev segertiden.
Ulf Eriksson fick chansen bakom Faye Bros (V86-4) och gjorde inga misstag. Timo Nurmos fyraåring stod pall för hård öppning till spets och även en härlig långsida signerad Enjoy Boko. Det stod och vägde med Faye och Enjoy upploppet ner, men ledaren höll farten starkast och höll undan på starka 1.13,4a/2.140 meter.
Danske Ken Ecce körde målmedvetet från start bakom Amazing Dynamite (V86-5) och hittade ner i rygg ledaren i första sväng i ett stolopp. 700 meter från mål klev hästen fram utvändigt om ledaren och avgjorde sedan enkelt på 1.12,5a/1.640 meter.
Storfavoriten Usain Henna (V86-6) fick en tung inledning i tredjespår fram till dödens på Nato Dream. Mantorphästen höll bra till tredjeplatsen, men Stefan Melanders Nato Dream var omutlig den här dagen på överraskande 1.12,3a/2.140 meter. 
Research (V86-8) är i dunderslag för dagen och i ett lopp med bronskaraktär fällde han samtliga från femte ytter trots tredjespår sista 800 meterna. Segertiden 1.13,1a/2.140 meter innebar dessutom nytt prydligt rekord. 

V86-raden: 12–5–10–1–7–4–11–4

8 rätt: 204 393 kronor.
7 rätt: 894 kronor.
6 rätt: 69 kronor.
Omsättning: 18.470.861 kr.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS