Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästklinik ska stängas: ”Man får lite panik”

Foto: TR Bild
Daniel Wikberg. Foto: TR Bild

Den öppnades redan 1984 i ATG:s regi. Nu 35 år senare går ledningen för Östersunds Hästklinik ut med beskedet att anläggningen ska stängas redan i augusti.

Publicerad:

En av östersundstravets mest kända proffstränare, Daniel Wikberg, är inte alls nöjd med den här nyheten.
– Nej, den kom som en kalldusch och man får lite panik. Det kändes tufft när kliniken började begränsa sina öppettider, men det här beskedet är förstås än värre.

Östersunds Hästklinik har varit stationerad inne på travbanans stallbacke allt sedan 1984. Mycket har förändrats under årens lopp och 2012 köptes kliniken av MittNorrlands Djursjukvård AB. De driver även Östersunds Djursjukhus, Djursjukhuset Sundsvall, Åre Djurklinik, Ejra Djurklinik och Veterinärmottagningen Kusthöjden. Nu meddelas dock via Östersunds Hästkliniks Facebooksida att verksamheten på östersundstravet måste avbrytas.
– Vi har tyvärr tråkiga nyheter, då ingen ännu nappat på att köpa kliniken så kommer den att stänga efter den 16 augusti, skriver Östersunds Hästklinik.

Ledningen på travbanan har på sistone som bekant haft stort fokus på att sanera efter branden natten mot midsommarafton. Nu kommer ytterligare en jobbig situation.
– Vi riktar in alla resurser på att kunna arrangera derbyuttagningarna nu på söndag, sedan får vi ta hand om veterinärkliniken. Även om ledningen för MittNorrlands Djursjukvård AB själva verkar ha givet upp så betyder inte det att vi också har gjort det. Nej, vi vill ha kvar hästkliniken här i Östersund och ambitionen är absolut att så även fortsättningsvis ska bli fallet, säger Håkan Karlsson, styrelseordförande i Jämtlands Travsällskap.

Den sistnämnde har dock ingen klar lösning i nuläget.
– Vi står redan för fastigheten och har alternativa lösningar på gång. Det här måste blir bra.

Håkan Karlsson är även ny som vd för utbildningsanläggningen Wången. Hur skulle Wången drabbas om hästkliniken i Östersund försvinner?
– Vi har en egen veterinär på Wången, men samtidigt vill vi även ha en bra klinik i Östersund. Till hösten måste det här vara löst, avslutar Håkan Karlsson.

Daniel Wikberg hoppas att Håkan Karlsson lyckas reda ut den krisartade situationen.
– Jag jobbar hårt för att hästarna ska vara riktigt friska och fräscha när de startar. För att lyckas med detta krävs kontinuerliga kollar på kliniken. Veterinären Siri Morén är väldigt duktig och det känns tungt nu med det här stängningsbeskedet.

Vilka alternativ finns?
– Det är väl att åka till Caroline Bränngård ovanför Hammerdal, men det tar ju längre tid. Och ska jag bege mig till kliniken på Bergsåker så går det nästan en hel arbetsdag. Det är inget som jag kan hålla på med i längden. Nej, närheten till kliniken I Östersund kändes bra nu när de också fått in en skicklig veterinär.

Fortsättning följer. Travronden lär få anledningen att återkomma i ärendet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS