Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästskojarna vecka 1

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Daniel Wäjersten och Nora Viljanen. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Välkommen till Hästskojarna. Här är veckans hetaste händelser som få en plats på topplistan.

Publicerad:
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Ida Riesterer och Linus Lönn. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

1. V75-vinnarna

Martin Malmqvist, bakom Ego Sisu, avslutade 2021 på bästa vis genom att ta sin första V75-seger. 2022 var inte ens ett dygn gammal när två personer följde i samma hovspår: Linus Lönn styrde in Tale of Jacks och Ida Riesterer satte dit Dark Roadster. Utöver segrarna har alla tre en sak till gemensamt – nämligen att det inte rörde sig om lärlingslopp eller andra snäva propositioner. 

2. Trettondag jul

Ännu en röd dag hägrar i kalendern vilket innebär att många (nåja, knappast aktiva i den här branschen) är lediga. För en gångs skull efter spelfestivalen är det ingen V75-omgång att sätta tänderna i. Lunchtrav på Gävle och V64-tävlingar på Åby väntar den här torsdagen. Pust. Skönt med en liten V75-paus för snart är det lördag igen…

 

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Cokstile – nu klar för Pd'A. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

3. Cokstile

Talesättet att ingen minns en tvåa ligger nära till hands, för hur många minns att det faktiskt var han som vann Elitloppet 2020 efter diskningen av Propulsion? Därefter har det varit lite hackigt men i söndags var han ruskigt bra då han segrade i Prix de Bourgogne och är klar för Pd’A. Senaste segern före söndagens succé? Kalmarsundspokalen…

4. Championdebutanten

Hetast just nu eller hetast hela året? Ja, Daniel Wäjersten når framgångar mest hela tiden. Under fjolåret blev han den tränare och kusk med flest banchampionat i hela landet med sina sex stycken. Inte så konstigt, kanske. Desto mer chockerande att det var hans första i karriären. Från noll – till flest i landet!

 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Adrian Kolgjini, Upstate Face och Nora Viljanen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

5. Nora Viljanen

26-åringen från Finland har tidigare arbetat bland annat hos Stefan Melander samt i Australien är nu anställd hos Adrian Kolgjini. 2021 blev ett strålande år för henne med sju stycken skötarsegrar i STL vilket gjorde att hon vann landets skötarliga. Upstate Face utmärkte sig med fyra stycken.

6. Fyndet

Blocket och Tradera slog igenom långt före råden om att konsumera mindre och jätten Facebook har nu sin egen plattform Marketplace. Förmodligen inte just där som Eva-Jeanette Liljeberg hittade Noras Princess – men via Facebook kom hon över stoet som i lördags skrällvann på V75. 

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Tim Tetrick Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

7. Tim Ten Tetrick

Låt gå att det kördes femton stycken lopp på Harrah’s Philadelphia i Chester under nyårsaftonen. Prestationen Tim Tetrick svarade för när han vann tio av loppen går inte av för hackor och var tangerat banrekord. En sak är säker: Hästskojarna hade hellre varit Tetrick än segerintervjuare den tävlingsdagen. 

8. Big 9

Smittspridningen av corona har inte gynnat sportspelsmarknaden och ATG:s nysatsning Big 9 behövde knappast ytterligare en uppförsbacke. Kanske är det proppen ur för streckspelet under nya året? Bra reklam blev det i alla fall i helgen då en ensam vinnare tog hem hela potten på drygt två miljoner kronor.

Foto: Skärmdump ATG.se.
Följande meddelande möttes många kunder av i helgen. Foto: Skärmdump ATG.se.

UTSPARKAD

ATG

Fonderade jackpottpengar och stort marknadsföringspådrag inför nyårsaftonens multijackpott på Halmstad slutade inte bra. Jo, för de allra flesta då omsättningen blev hög men på grund av omfattande IT-kaos var det omöjligt att lämna in sina system. Det är för dåligt.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.