Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästskojarna vecka 40

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jörgen Westholm har deltagit i många debatter, här 2006, och i veckan skapade han en ny. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Hetast, och kanske argast, just nu?
Det är en salig blandning på veckans lista av Hästskojarna.

Publicerad:

1. V75-mixen

Det är viktigt med profiler och stora stjärnor samtidigt som mixen är minst lika viktig. Flera av de största drakarna fanns inte på plats i Skellefteå i lördag och genast blev V75-spelet svårt och gav över fem miljoner på sju rätt. Viktig injektion för många fler än några fåtal lyckliga spelare att få synas, och lyckas, på den största spelformen men stor (tv)publik.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Calgary Games är favorit i UET-finalen på lördag. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

2. Sensationella lördagen

På lördag finns de allra bästa med – men i differentierade klasser. Monté på V75-kupongen liksom Ungdoms-SM och europamästerskap med några europeiska kuskar. Sportsligt är omgången dessutom enastående med svenska mästerskap och frågan är hur många V75-kuponger som varit mer kittlande än den som bjuds till helgen? Sportsligt måste nog svaret nästan vara nej.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Jörgen Westholm. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

3. Debatten

Måhända att det skaver och skapar lite darr på ribban här och var, men Jörgen Westholms omfattande kritik och salva som fick stor uppmärksamhet i medierna i slutet av förra veckan skapar debatt. Hästskojarna ställer sig nödvändigtvis inte bakom hela salvan men uppskattar när det bränner till om det leder till förbättring.

Foto: null
Arkivbild.

4. Innovatören

Hästsporten fick nyligen utrymme i SVT-produktionen Draknästet. Mia Guldhov håller på att lansera en 3D-printad hästsko i plast. Nu genomförs tester på travhästar och hon ber om att få återkomma med om det kan bli aktuellt med en satsning inom just travsporten. Hästskojarna ställde naturligtvis frågan och ja, efternamnet är taget. 

Foto: TR BILD
Toto Barosso vinner i Hamburg. Foto: TR BILD

5. PU:s tyska triumf

I mitten av september gjorde Peter Untersteiner comeback i sulkyn efter sin paus av mentala hälsoskäl. Första riktigt stora loppet han körde var Grosser Preis von Deutschland med Toto Barosso. Hästen kunde knappt haka på första halvvarvet men var desto kaxigare till slut och spurtade ner allt. Stor glädje hos ”PU” samt skötaren Josefin Sandkvist och segern firades med en tysk öl.

6. Rekordung i hytten?

17-årige Alex Persson har redan viss erfarenhet av referenthytt via sina uppdrag på Vaggeryd och Halmstad. Nu väntar en större scen. Från och med nästa vecka är han ordinarie referent samt speaker på Åbytravet och är då rimligen den yngsta någonsin att få ett sådant förtroende på en storbana – ja, kanske vilken typ av året runt-bana som helst. 

Foto: MONTAGE/TR BILD
Stefan Persson i "Pride-hjälm". Foto: MONTAGE/TR BILD

7. Pride Racing

Under den gångna veckan har det arrangerats eventdagar på flera travbanor i samarbete med den ideella föreningen Horses For Happiness där syftet varit att verka för inkludering inom hästsporten. Att alla ska känna sig välkomna till stallar och travbanor torde vara en självklarhet men budskapet kan vara nog så viktigt att poängtera med jämna mellanrum.

8. Galatider

Man står alltid sig själv närmast, inte sant? TR Media kan stoltsera med två nomineringar på tidskriftsbranschens gala den 10 november. Tidningen du nu läser – Travronden – är nominerad till Årets tidskrift populärpress och Menhammar OnlineSales som är ett samarbete mellan TR Media, Menhammar Stuteri och Anemanna AB är nominerat till ”Årets grepp”.

Foto: TR BILD
Arkivbild. Foto: TR BILD

UTSPARKAD

Reglerna

Antalet felanmälda sulkys under förra veckan var en försumbar mängd: Fyra stycken. Det är en låg siffra i relation till antalet startande, man kan dock fråga sig varför det inte i något fall utdelades bestraffningar för att inte ha lämnat rätt information? Vad finns det för incitament till att göra just det om felaktigheter ändå passerar obemärkt förbi?

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.