Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästskojarna vecka 9

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Four Guys Dream mot större uppgifter. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Välkommen till Hästskojarna. Här berättar vi om allt i hästväg – men också om det märkliga djuret som kallas människan. Vi hyllar hjältarna och berättar om tabbarna.

Publicerad:

1) FOUR GUYS DREAM

Okej, Hästskojarna är väl medvetna om att det är vinter och att de bästa hästarna inte är ute och tävlar. Därför ska man egentligen inte tokhylla en häst som vinner gulddivisionen i februari. Men såg ni Four Guys Dream i lördags? Ja, då fattar ni! En V75-seger i februari på Romme kommer inte att vara hans största seger då vi gör bokslut för 2023.

2) JEPSON

En kusk med formen på topp som ofta är med i främre träffen. Hader stor show på Romme då han tog en V75-trippel. Hästarna som han styrde först över linjen var Jello W, Benita Winner och Dynamite Sensation. Hur många V75.lopp han körde i lördags. Svar: 3.

3) FRANSK STYRKA

Ampia Mede SM har haft en fantastisk vinter. Tvåa i Prix d’ Amerique, seger i Prix de France och i helgen även seger i Prix de Paris. Det är hästen vi hyllar. Inte tränaren.

4) SUPERSTOET

Honey Mearas går till pension efter sitt fina lopp som femma i Prix de Paris. Det är inte för att hon slutar tävla hon hamnar på den här listan utan för allt hon gjort för svensk travsport. Hon har tjänat över nio miljoner och vunnit det mesta som ett sto kan vinna. Tack för allt!

5) BAYERN

Nyheten att Menhammar+Conrad Liugauer är sant har blivit en snackis. På sin hemsida skriver Menhammar: “Annemanna tar hem sina tävlingshästar från Conrad Lugauer och de kommer även fortsättningsvis att tränas av honom fast på Menhammar/Yttersta. Parallellt med detta förs andra diskussioner om samarbete. "Som att skriva på för Bayern München", kommenterar Lugauer.

6) 5 547

Vi tittar imponerade mot vårt vänstra grannland där stjärnkusken Eri Höitomt skrev historia i söndags. Tillsammans med Bronen tog han sin 5547:e kuskseger och gick därmed om Gunnar Eggen som den segerrikaste travkusken i Norge. Och det kommer mera. Höitomt är ju bara 53 år ung.

7) ELITLOPPET

Nu höjs temperaturen inför den gigantiska travhelgen. I lördags bjöds San Moteur in som första häst till loppet och i måndags släpptes restaurangbiljetterna. Snart smäller det. Ja, i alla fall om drygt tre månader.

8) DALAPENGAR

Dalatravet är värd en plats på Hästskojarnas lista. Att justera upp de lägsta förstapriserna gillas, I vanliga lopp ökas det till 25 000 kronor respektive 30 000 kronor. Dessutom oftast 40 000 kronor när Romme kör V64-tävlingar. Bra där!

UTSPARKAD

Travhästen Doctor Doxey Zenz har varit avstängd från svensk travsport i tre månader. Han har aldrig visat upp ett enda negativt dopingprov under hela sin karriär men är inte välkommen att tävla oavsett vilken tränare han skulle ha. Att det drivs en utredning mot hans tränare Mathias Andersson vet vi. Men om det är orsaken så borde väl stallets alla hästar få startförbud. Har Doctor Doxey Zenz gjort något som vi inte känner till?

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.