Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hatten av för Båth?

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Svante Båth har bra segerchanser inom V5-spelet på Bergsåker. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

I dag är det dags för Hattparaden på Bergsåker - ett arrangemang som kom till för över 50 år sedan. Hemmatränaren Svante Båth har fyra hästar till start och ser ut att ha bäst chanser inom V5-ramen (lopp 5-9).

Publicerad:

Här kommenterar Svante samtliga sina fyra startande (från sin hemsida):

Trito De Royal (lopp 1, V4-1)) gör jämna och okej lopp, men har så här långt inte visat upp den rätta gnistan. Vi fortsätter att starta på och förhoppningsvis släpper han till eftersom. Jag tycker inte att det är något hett vinstbud, men med rätt resa kan han säkert dyka upp i platsstriden. Det blir inga ändringar.
    
Balero Mearas (lopp 5, V5-1) var jag fullt nöjd med i årsdebuten, då han fullföljde bra i skymundan. Loppet har säkert gjort hästen gott och jag räknar med att formen ska bli allt bättre. Den här uppgiften ser lämplig ut och även om vi möter någon bra så ska min räknas tidigt. Det blir skor runt om igen.
    
Starpoint Legacy (lopp 6, V5-2) var lite trög i årsdebuten, men kunde ändå gå undan säkert i ett billigt lopp. Jag räknar med att han ska gå framåt med den genomköraren och motståndet ser inte tuffare ut den här gången. Jag tycker det ser ut som en bra segerchans. Vi kör med skor runt om som senast.
   
Ajja Dara (lopp 6, V5-2) gjorde en okej insats i årsdebuten men behövde helt klart loppet. Formen är knappast på topp nu heller men ska ända vara betydligt rappare den här gången. Hästen är alltid vass de dagar hon får sitt smyglopp och skulle hon få det då slutar hon långt framme. Det blir skor runt om som tidigare.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS