Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heavy Sound grym i Finland

Foto: HIPPOS
Ekipaget i vinnarcirkeln. Foto: HIPPOS

Heavy Sound fram och baklänges.
Sexåringen imponerade stort när han vann St Michel Ajo från dödens på 1.09,5!
– Det här är livet häst, sade Kenneth Haugstad.

Publicerad:

Johan Untersteiner tog programenligt hand om ledningen med Pastore Bob och första halvvarvet gick inte snabbare än 1.11,5 vilket fick Kenneth Haugstad att styra fram och syna dödens med Heavy Sound (e. Ken Warkentin), tränad av Daniel Redén.

Sanslös avslutning

Duon stack ifrån övriga fältet med stor marginal in i slutkurvan och duellerade häftigt upploppet ned i överlägsen stil. Den sista biten kunde inte Pastore Bob freda sig mot Heavy Sound som vann på mycket imponerande sätt på 1.09,5/1.609 meter autostart trots den, för klassen, mycket långsamma inledningen. Sista halvvarvet avverkades efter blixtsnabba 1.06,5.
– Jag tror inte att jag kört snabbare någon gång, sade Kenneth Haugstad i vinnarcirkeln.

"Livets häst"

– När Johan kom till ledningen förstod jag att det inte skulle bli något tempo så jag valde att gå fram och om jag inte gör det så vinner jag nog inte loppet. Jag har kört många otroliga fina hästar men Heavy Sound har jag följt med under hela karriären och det är en stor saga…Heavy Sound är livets häst.
Segern var värd 80.000 euro och Pastore Bob lade beslag på andraplatsen. Trea blev Workout Wonder.

Triumfen innebär också att Heavy Sound har en plats i Hugo Åbergs Memorial om så önskas.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.