Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heiskanen fick fira igen – Forss bakom V75-dubbel

2015 vann han Stochampionatet med Some Summit. I år fick Veijo Heiskanen nöja sig med seger i Stochampionatet Consolation för Maremma Dock.

Publicerad:

Tempot hade varit lågt under det inledande varvet i Stochampionatet Consolation. Därför tog Mika Forss ett initiativ med Veijo Heiskanens Maremma Sock (e. Andover Hall) och styrde fram utvändigt om ledande Uncertain Age. Det blev ett vinstgivande drag då hästen inte hade några problem med att ta sig förbi ledaren över upploppet samtidigt som hon kunde stå emot Björn Goop och Zahara Goj som spurtade till en andraplats efter ett lopp i tredje utvändigt.
– Veijos hästar har fin form och är lätta att köra. Jag kände hela vägen att hon gjorde jobbet själv, så jag kunde bara sitta och titta, sade Mika Forss i vinnarcirklen.
Maremma sock har nu tagit tre segrar i Veijo Heiskanens regi, där hästen har varit sedan i mars. Segertiden skrevs till 1.14,4a/2.140 meter och förstapriset var 100.000 kronor. Duon Heiskanen/Forss var inte klar där. I stayerloppet kunde Forss styra skrällen Vice President (e. Oiseau de Feux) ) till seger – trots att det var längt fram till ledande Trovatore 500 från mål. Forss styrde på via tredjespår på den sista bortre långsidan efter ett lopp i tredje utvändigt och var snabbt framme som tvåa. Över upploppet tog hämtade Heiskanens häst in meter för meter och segermarginalen hann faktiskt växa till tre-fyra längder innan Vice President skar mållinjen på kilometertiden 1.14,6/3.160 meter. 

Timo Nurmos fina stallform håller i sig. I går tog Solvallatränaren en dubbel på V75, nu vann hans It's Showtime Zaz söndagens fyraåringslopp trots en resa i dödens. Jorma Kontio parkerade Maharajahsonen utvändigt om ledande Iris Palema och i ingången till sista sväng pressade Kontio sig till tät. Därifrån höll ekipaget sedan enkelt ifrån sig Mack Dragan som försökte att utmana över upploppet. Segern var hästens fjärde på åtta starter och klockan stannade på 1.14,7/2.140 meter.
– Han gjorde ett bra lopp i Eskilstuna och i dag var han jättefin igen. Han gick lättare i balansen i dag och det fungarerade bra både i volten och i loppet, sade segerkusken Jorma Kontio.

Björn Goop och Mellby Dashing (e. Kyril Hanover) drog nytta av hårt tempo i dagens försök till Diamantstoet. Ledande Yippie Chic travade första varvet på 1.11,4 med Quiz Töll utvändigt om sig och in på upploppet stod det tidigt klart att duon inte hade något med segern att göra. Mellby Dashing serverades en fin resa i ryggar fram till sista sväng och trots att Snow Angel avslutade fort långt ut i banan vartriumfen aldrig hotad. Segertiden skrevs till 1.13,3a/2.140 meter.
– Det blev ett bra lopp för vår del med bra tempo där framme. Jag försökte mest hålla henne lugn, när hon gör det har hon en vass speed att tillgå, sade Björn Goop.

Det blev en känslosam segrare i Stora Amatörpriset. Peter Arnqvist och Peter Untersteiner-tränade Masterglide (e. Yankee Glide). Ekipaget kunde köra sig till ledningen på den första långsidan och kontrollera loppet därifrån. Segern blev smått överlägsen på kilometertiden 1.13,6a/2.140 meter.
– Det är tack vare det här loppet som jag kör. Det är det här loppet jag alltid har velat vinna, men jag har inte lyckats. Jag skulle kunna byta alla segrar mot den här, sade en tårögd Peter Arnqvist efter segern.
Utvändigt om vinnaren höll favoriten Flashing Boko till andraplatsen efter ett lopp som förstahäst i andraspår tillsammans med körande Lars Fredrik Kolle.

Från tredje par invändigt hittade Per Lennartsson ut med Hazard Boko (e. S.J.'s Caviar) i V75:s avslutande avdelning. The Bucket List F. såg ut att ha ett för stort försprång, men Hazard Boko avslutade fort och fångade in denne före mållinjen. Segern var hästens tredje i karriären och tiden, 1.13,6a/2.140 meter, nytt rekord för treåringen.

V75

Rätt rad:

4 Maremma Soxk

2 It's Showtime Zaz

13 Mellby Dashing

6 Masterglide

9 Vice President

2 Ultra Bright

6 Hazard Boko

Utdelning:

7 rätt: 2.662.221 kronor

6 rätt: 16.836 kronor

5 rätt: 829 kronor

Omsättning:

 30.296.591 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS