Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heiskanens nyförvärv övertygade direkt

Foto: Martin Langels/ALN
Veijo Heiskanen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Martin Langels/ALN

Benjamin Evo - lägg det namnet på minnet. Kadabrasonen imponerade i regidebuten för Veijo Heiskanen på Åbytravet och längre fram finns större utmaningar. 
- Det är inte omöjligt att det är en häst för finska derbyt, sa en nöjd Veiskanen efter kvällens V64-seger.

Publicerad:

Finske Benjamin Evo (e. Kadabra) gjorde sin andra start i Sverige och sin första i Veijo Heiskanens regi. Den rejäle fyraåringen värmde strålande i snöyran på Åbytravet och i loppet var det aldrig något snack. Enkelt till spets från spår åtta och efter måttligt tempo längs vägen kunde en leende Heiskanen finåka över upploppet. Segertiden 1.16,2/2.640 meter med gott om krafter sparade för Benjamin Evo.
- Han tog jättelätt spets och sedan sprang han avslappnat och fint hela vägen. Det är en exteriört fin häst med kanonstam, rätt teknik och inställning, sa Heiskanen i vinnarcirkeln efteråt. 
- Han var med i de största finalerna i Finland som treåring och utvecklingen går åt rätt håll, så det är inte omöjligt att det är en häst för finska derbyt. Det hoppas vi på, fortsatte han.

Minst lika imponerande var Peter Untersteiners Kamanda (e. Juliano Star) i V64-avslutningen. Sjuåringen fick öppna 09,2 första 500 men kunde ändå hålla undan när konkurrenterna kom på bred front sista biten. Segertiden 1.13,7a/1640 meter.
- Vi gjorde lite förändringar i utrustningen och det föll ut väl. Jag har haft honom i några starter och velat smyga i gång honom, nu fick han ett bra spår och då kände jag att det var läge att gå all-in, sa Untersteiner.

Lika bra gick det inte med dagens största favorit Kash Brodda som galopperade direkt i V64-prologen. Där vann i stället Hell Brooke Luce (e. Triton Sund) och spårade runt om i fin stil på 1.16,4a/2140 meter.
- Hon har varit ute i tuffa gäng och blev dragen sist på V75 senast. I dag var motståndet enklare på pappret bortsett från Kash Brodda så jag är inte överraskad över segern, sa kusken och tränaren Johan Untersteiner. 

Annars skulle mycket handla om Stefan Söderkvist som körde in tre segrar, varav två på V64, för Robert Bergh som var i Frankrike. 
Re Doc (e. Love You) kördes med jänkarvagn för första gången och fick öppna 10 första 500 för ledning. Trots det kunde han gå undan enkelt över upploppet och sjuåringen ser ut att gå mot en spännande säsong. 
- Han var fin, en sådan öppning brukar kunna sätta sig i benen men han gick undan på ett bra sätt till slut. Bergh har väldigt bra ordning på hästarna i dag, konstaterade Söderkvist. 

Söderkvist fick också rätt på Muscle Lane (e. Timoko) som efter galopper i livets två första starter nu gick felfritt. Muscle Lane ledde runt om och visade fint kunnande i segern på 1.17,1/2140 meter.

Astoria Ås (e. Conway Hall) vann direkt efter vila och visade trevlig inställning i segern på 1.16,7a/2.140 meter. Femåringen kördes till ledning efter 600 meter och såg lite trött i sista sväng, men sträckte på sig fint sista biten. 
- Jag var inte jätteorolig över upploppet, så länge hon har huvudet först så svarar hon hela vägen, sa kusken Kevin Oscarsson om Peter Arnqvist-träningen. 

Resultat V64, Åby:

Rätt rad: 8-3-8-5-6-2
Sex rätt: 19.103 kronor
Fem rätt: 206 kronor
Fyra rätt: 25 kronor
Omsättning: 8.482.906 kronor
System: 229.775 st

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS