Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hektiskt för Lugauer

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Conrad Lugauer har en hektisk helg framför sig. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Conrad Lugauer startar hästar både under fredag och söndag på Axevalla, men skickar också hästar till såväl Frankrike som Tyskland.

Publicerad:

I kväll inleder Lugauer med NoLimitJimMit i ett heatlopp (lopp 4 och 9) på Axevalla. Sedan finns han under lördagen på plats själv på Berlin-banan Mariendorf. Där kör han egentränade Ganes B. (e. Muscle Hill) i ett av fyra uttagningslopp till tyska Derbystoet. Ola Samuelsson har med Jaipur F. Boko (e. Muscles Yankee) i ett annat kvallopp, som körs av Heinz Wewering. Förstapriset i försöksloppen är 5.000 euro.

Under lördagen provar även Lugauers Calvin Borel lyckan för andra gången hittills i år i Frankrike. Första försöket slutade med seger och nu kör Marc Elias hästen i Prix de la Porte Montnartre (58.000 euro i samlad prispott) på Enghien. Ekipaget stöter på flertalet andra svensktränade hästar: Tomas Malmqvist duo Aron The Baron och Uncertain Age samt Rauno Pöllänens Västerbo Grosbois.

På söndag är det Marc Elias som sköter om tävlandet i Tyskland. Han kör Ornello (e. Love You) i ett av fyra försök till det tyska Derbyt. Jörgen Sjunnesson finns också på plats och tävlar lördag-söndag på Mariendorf. Conrad Lugauer återvänder till Axevalla på söndag för att sätta sig upp bakom egentränade Admirer.

Sedan väntar start i danska Skive under måndagen (Devs Daffodil) innan stallet har hästar till start både på Jägersro och Solvalla under tisdagen. Det är med andra ord fullt sommartempo! Finalerna i tyska Derbyt och Derbystoet avgörs i Berlin den 3-4 augusti.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS