Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela vägen för My Sweden

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Rommes fredagstävlingar bjöd bland annat på finalen av Dalatravets treåringsserie. Där gick segern och 100.000 kronor till My Sweden som tränas av Petri Salmela och som kördes av Ulf Eriksson.

Publicerad:

My Sweden (e. Revenue) ledde varje meter av loppet och skar mållinjen på 1.14,6 över full väg – fyra längder före tvåan Southwind Queen. Den svenskfödde treåringen kom till Petri Salmelas stall i våras efter att ha tillbringat fjolåret hos Harri Rantanen i Italien. Nu ståtar han med två segrar på sju starter i Bodentränarens regi.

Hårt i mål blev det inte heller i finalen av Dalatravets amatörserie. Van Gogh Z.S. (e. Love You) kom till Romme med fyra raka segrar och fick den här gången stifta bekantskap med Linda Artursson. Hon är Rättvikstravets segerrikaste amatörkusk i år och gjorde inga misstag bakom Robert Berghs häst. 
– Det var spel mot ett mål, konstaterade Artursson som bytte dödens mot spets varvet till mål.

Därifrån lämnade Van Gogh Z.S. sedan konkurrenterna långt bakom sig och kom i mål på nya rekordet 1.14,8. Fortsättningen följer för den femårige italienaren.

Publiken fick också se två lovande kallblod. Dels treårige Järvsö Elling (e. Horgen Tore) som vann Sleipner Dalarnas Silverpokal för Magnus A Djuse, dels ett år äldre Isbjörn (e. Bork Odin) som slog äldre konkurrenter med tränaren Magnus Jakobsson i sulkyn. Isbjörn övertog ledningen i ett kraftfullt angrepp och stack sedan undan till en lekande lätt seger – hans tredje för året.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS