Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela vägen för Photo Lavec

Foto: Lennart Kihlman/ALN/TR Bild
Photo Lavec vann årets upplaga av Torsten Janssons minne. Foto: Lennart Kihlman/ALN/TR Bild

Den åttonde upplagan av Torsten Janssons minne fick en norsk segrare. Photo Lavec spårade runt om på 800-metersbanan i Åmål.
– Jag hade en aning om att han var i bra form, sade Björn Goop som körde Tom Erik Solbergs häst till seger.

Publicerad:

Photo Lavec (e. S.J.'s Photo) kom till Dalsland med en tredjeplats i Energima Cup på Bjerke längst ned i raden. Då var han chanslös i spetsstriden, men på Åmålstravet öppnade han kvickast bakom bilen och tog sig förbi Poet Broline i första sväng.

Första tusen meterna travades efter 1.13,6 och in på slutrundan var de tre mest betrodda hästarna samlade längst fram: Photo Lavec i ledningen, Justice Ås på utsidan och Lucifer Lane i andra par utvändigt. I ingången till slutkurvan tackade sedan Justice Ås för sig och i stället tog Lucifer Lane upp kampen i tredjespår.

Dessutom fick Star Advisor Joli chansen från vinnarhålet, men varken han eller Lucifer Lane kunde utmana Photo Lavec på det korta upploppet. Den norske gästen stack undan och tog lekande lätt hand om förstapriset på 100.000 kronor. Segertiden skrevs till 1.12,4 över 2.080 meter.
– Han gjorde det bra i både försök och final på Bjerke, så jag hade en aning om att han var i bra form. Han var väldigt startsnabb och hade bra teknik i svängarna. Hästen var väldigt fin hela vägen, sade Björn Goop som även vann onsdagens försök i klass I. 

Short in Cash (e. Ready Cash), som diskades för galopp i Mantorp tidigare i månaden, visade nu upp sig från sin bästa sida. Femåringen hamnade i vida spår vid ett tidigt avancemang från kön, men tog sig sedan hela vägen till ledningen.
– Jag kom i full fart, men Peter (Untersteiner) ville också attackera. Hästen är lite känslig, det går inte att ta upp honom hur som helst, så jag lät honom gå, sade Goop.

Och väl i spets kunde inget stoppa den presumtive klassklättraren. Short in Cash vann på 1.12,9 över full väg och är nu klar för V75-finalerna på Åby den 10 augusti.
– Jag behövde aldrig rycka någon bomull. Det här är en kapabel häst, men han är lite svår. Jag hoppas att han ska blomma ut och i dag funkade han jättebra, sade Goop.

Sensationell dubbel för Untersteiner

Peter Untersteiner vann tre lopp på V86-kupongen – först med Ottens Flamma (e. Maharajah) och därefter med två hästar som har samma uppfödare. Såväl Amazing Sensation (e. Love You) som Zolo Sensation (e. Zola Boko) är uppfödda av Sture och Ulla-Karin Fredriksson och spårade båda runt om på dalslandsovalen.

Amazing Sensation, som Untersteiner också är tränare till, vann ett försök till Diamantstoet medan Zolo Sensation tog hem anrika Ändå Något över 2.880 meter. Den senare tränas av Axevallas Eric Martinsson.

I försöket till Dubbelcupen blev det norsk seger genom Rappnor (e. Nordli Svarten). Ole Johan Östres kallblodige häst var bara bäst från dödens och tog sin andra raka seger. 

En annan norsk häst, Exciting Chip, vann också hon efter en löpning utvändigt om ledaren. Asgeir Rambjörs sexåring kördes till seger av Olav Mikkelborg.

Tommy Karlstedt har en lyckad vecka i sulkyn. I måndags kvalade han in Miss Golden Wine till finalen av Stosprintern och nu blev det seger för From Macarena (e. From Above). Sexåringen vann spetsstriden och släppte sedan ingen över bron. Han noterades för nya rekordet 1.13,1 över 1.680 meter.

Onsdagens vinnare i Åmål:
Global Vision (e. S.J.'s Caviar) – Magnus Jakobsson
Frozen Elsa (e. S.J.'s Caviar) – Björn Goop
Exciting Chip (e. Infintif) – Olav Mikkelborg (Asgeir Rambjör)
Ottens Flamma (e. Maharajah) – Peter Untersteiner
From Macarena (e. From Above) – Tommy Karlstedt
Rappnor (e. Nordli Svarten) – Ole Johan Östre
Amazing Sensation (e. Love You) – Peter Untersteiner
Zolo Sensation (e. Zola Boko) – Peter Untersteiner (Eric Martinsson)
Photo Lavec (e. S.J.'s Photo) – Björn Goop (Tom Erik Solberg)
Short in Cash (e. Ready Cash) – Björn Goop
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS