Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela vägen för Ribaude

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ribaude och Björn Goop. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Björn Goops Ribaude noterades för första årssegern. På Solvalla ledde sexåringen runt om.
– Det är kul att han fick visa vad han kan, sade Björn Goop.

Publicerad:

Under hela säsongen har Björn Goops Ribaude (e. Conny Nobell) härdats mot tufft motstånd utan att få sätta nosen först. Fram tills på onsdagen. Från ledningen höll den sexårige valacken enkelt ifrån sig konkurrenterna på 1.13,3a/2140 meter.
– Han var jätteduktig. Det här var riktigt kul. Han har tränat bra och gått bra i loppen, men inte riktigt fått visa vad han kan än. Han har mött tuffa hästar och fått tuffa lopp. Han fick en träningsperiod och det har han mått jättebra av. Han har känts harmonisk hemma, sade Björn Goop.

Fredrik B Larssons Master Blaster (e. Triton Sund) fortsätter att ta skalper. Trots bricka tolv bakom bilen var valacken huvudet högre än sina konkurrenter. Han gick undan på 1.15,0a/2140 meter och noterades för sin tionde seger i den 16:e starten.
– Det är en läcker häst. Det är inget snack om det. Det är november och det har kommit mycket regn. Underlaget är krävande och jag är imponerad av hästen. Jag bestämde mig strax efter start att ladda framåt. Jag ville lita på hästen och gå fram än att sitta i sjätte utvändigt. Han är otroligt behaglig att köra. Han är komplett som det känns nu och kommer att gå långt om allting går som det ska, sade Erik Adielsson som körde hästen till seger.

På Solvalla avgjordes Montébästen denna tävlingskväll. Ryttarna hade samlat poäng under året och efter onsdagens två montélopp stod Jennifer Persson som slutsegrare. Hon blev fyra med Terese Ahrling-tränade Victory Graphic och vann med Thomas Lönn-tränade Ashbury Park (e. Orlando Vici).
– Han var väldigt laddad idag. Jag hade inte tänkt att rida i ledningen, men när vi hamnade i dödens så var väl inte det jag hade drömt om. Så då red jag till och han blev laddad. Han är stark och rejäl. Det var verkligen vältränat, sade Jennifer Persson.

På Jägersro blev det en dubbelseger för Joakim Lövgren. Han körde sig till tät mitt i loppet med egentränade Oscar L.A. (e. Ready Cash) och väl där var den treårige hingsten överlägsen. Oscar L.A. försvann från övriga och tog sin tredje seger i karriärens sjunde start. Segertiden skrevs till 1.13,9a/1640 meter.

Seger blev det också för Racing Mange (e. Orlando Vici). Den sexårige hingstens första sedan i juni. Från dubbla tillägg rundade han enkelt sitt motstånd och vann med säker marginal på 1.14,9/3180 meter. Han vann närmast före Olle Rols och Panamera.

En dubbelseger blev det också för Peter Untersteiner. Först ut var det treåriga stoet Strangerinthenight (e. Ready Cash) som ledde runt om från sitt innerspår med Peter själv i sulkyn. Hästens andra seger i karriärens nionde start togs på segertiden 1.13,4a/1640 meter. Stallkamraten Stonewashd Diamant (e. Gustav Diamant) ville inte vara sämre. I en snabb avslutning var det sexåriga stoet starkast på 1.12,6a/2140 meter – en seger som togs närmast före Staro Leonardo och Cobbys Olifant.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS