Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Helgafell kvar på tronen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Eric Raffin och Philippe Allaire tog en storloppsseger ihop på lördagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Philippe Allaire brukar skörda framgångar i treåringsloppet Prix Maurice de Gheest. Årets upplaga blev inget undantag från den regeln. Kulltuppen Helgafell vann före stallkamraterna Heaven's Pride och Holzarte Vedaquais.

Publicerad:

Efter tre raka gruppsegrar spelades Helgafell (e. Charly du Noyer) till storfavorit i lördagens Prix Maurice de Gheest. Och visst motsvarade han de höga förväntningarna. När Eric Raffin gav Helgafell marschorder i sista sväng bjöd kulltoppen på en strålande spurt som fångade in ledande Heaven's Pride på Vincennes upplopp.

Segern var värd 45.000 euro och togs på 1.16,1 över 2.700 meter. Heaven's Pride noterade samma tid som tvåa och precis som vinnaren tränas han av Philippe Allaire. Det gör även Holzarte Vedaquais som spurtade in som trea.

Allaire lade alltså beslag på samtliga pallplatser och det var som sagt inte första gången han lyckades i just Prix Maurice de Gheest. Han har nu vunnit sex av de sju senaste upplagorna – förutom Helgafell har följande kvintett avgått med segern i grupp II-löpningen:

  • 2014: Brillantissime
  • 2015: Cahal des Rioults
  • 2016: Django Riff
  • 2018: Feeling Cash
  • 2019: Gotland

Samtliga, förutom Cahal des Rioults, är för övrigt söner till Ready Cash som Allaire vann samma lopp med 2008.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS