Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmatränaren om sina V75-chanser

Foto: HANOLD/ALN
Peter Untersteiner med tvåfaldige miljonären Carabinieri. Foto: HANOLD/ALN

När Extra V75 körs på Halmstadstravet i eftermiddag blir givetvis Peter Untersteiner att räkna med. Hemmatränaren selar ut en tio hästar stark armada i omgången och mest intressant att följa blir topphästen Carabinieri som gör sin första start på en dryg månad.
- Efter det här loppet får se om det blir försök till Olympiatravet eller Frankrike för hans del, säger Peter Untersteiner.

Publicerad:

Peter Untersteiner till Travronden om dagens V75-chanser på Halmstadstravet:

7 Orion Tilly (V75-1) är ingen P21-häst egentligen, men poängen tog slut så det var inte mycket att välja på. Han gick helt okej i spåren sista 1.300 meterna. Tyvärr fick han dåligt spår igen. Han har haft otur med spåren och fick inte utdelning på sin fina form i höstas och vintras. Han känns fin, men jag vet inte om han håller samma form som tidigare. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner. 

– 8 Carro's Fax (V75-3) har tränat helt okej och jag tänkte att han lika gärna kan gå ut här med 100.000 kronor i förstapris. Det är ett försiktigt upplägg som gäller och jag ligger lågt. Jag hoppas på en god placering men jag tror inte att han är något för spelarna. Det blir barfota runt om nu. 

1 Julia af Solnäs (V75-4) gick utanpå Like A Star senast och höll strålande. Hon känns fin och riktigt på gång. Idealiskt vore rygg på Like A Star, men hon är inte så startsnabb och det är risk att någon hinner emellan. Får vi rygg på den är vi nära i mål. Vi byter till jänkarvagn den här gången.

11 Sunna Love (V75-4) blev lite sliten och fick en paus. Hon har tränats upp, känns fin och jag tror att hon kommer gå bra. Men det är bra hästar emot och det blir inte lätt. Normalt är Julia af Solnäs först i mål av mina två. 

1 Iiona Håleryd (V75-5) fick feber när hon skulle starta senast och ströks, men det gick över efter bara någon dag. Hon känns bara fin och jag tror hon kommer gå bra. Kusken får försöka få en så bra position som möjligt från början och hon kan vara långt framme med klaff. Vi tar av alla skor. 

7 Makera (V75-5) går bra varje gång och kämpar alltid väl. Senast var nog första gången gick i ledningen och helst ska hon väl gå på rulle, men hon gör alltid sitt oavsett. Det är lite vingelrisk härifrån, men klaffar det kan hon vara långt framme. 

14 Corinne af Solnäs (V75-5) var seg senast och jag vill ligga lågt efter det. Hon får smyga från det här läget. 

13 Carabinieri (V75-6) har haft dåligt med lopp sedan silverfinalen och därför har vi väntat på det här loppet. Det har inte varit några fel och han har tränat hela tiden. Han känns bara fin. Vi tar det här loppet, sedan får vi se om det blir Olympiatrav-försök eller Frankrike. Han kommer gå barfota runt om och med vanlig vagn. 

6 Tahays Blue Amber (V75-7) går bra varje gång, men är trög ut och får därför ofta tunga lopp. Det blir barfota fram nu.

11 New Moon Pellini (V75-7) har gjort två fina lopp i år och allt tyder på att han kommer gå bra igen. Det är rätt bra emot och läget är dåligt, men vi får göra det bästa av situationen. Det blir inga ändringar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS