Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmatränaren: "Tål att gå ett tungt sista varv"

Foto: HANOLD/ALN
Mats Andersson har en duo till start i V75-3. Foto: HANOLD/ALN

Årjängstravet står som värd för dagens V75-tävlingar. En som siktat hit är hemmatränaren Mats Andersson som selar ut en duo i Erik Perssons Memorial. Uppladdningen inför lördagen har däremot inte varit rolig för Årjängs-tränaren.

Publicerad:

– Nä, jag begravde min far tidigare i veckan och sånt är ju aldrig kul... Så är däremot livet och det är bara att fortsätta framåt. Det är betydligt roligare med trav då och min far som var mycket travintresserad hade nog gärna varit på plats på lördag om han kunnat. Allt pekar på att det blir fint väder och då både hoppas samt tror jag på att vi kan komma upp i 10 000 - 12 000 i publik. Jag har ju t.ex. 20 andelsägare på Bilbo B.S. och det är klart att vi försöker göra det så trevligt som möjligt för dem nu när det är V75 på hemmaplan och allt. Det är ett stort intresse, vilket är väldigt roligt och förhoppningsvis får alla en trevlig dag. Skulle det sedan bli hyggliga pengar in vore det extra skoj, säger Mats Andersson.

Du har ju siktat hit ett tag med 15 Bilbo B.S. (V75-3) och nu är ni här, vad tror du om chanserna?
– Han gör alltid det bra, men vinner tyvärr inte så ofta. Han har däremot stått helt omöjligt till på sistone och andraplatsen senast var det inte så mycket att säga om. Upploppet på Åmål är som alla vet väldigt kort och det var inte det lättaste att hinna dit. Han gick jobb tidigare i veckan och allt kändes bra inför i alla fall. Han möter några tuffa hästar och det krävs nog att det klaffar, men han tål att gå ett tungt sista varv om det skulle krävas. Dagfinn Aarum som kör har bra hand om honom och kan han ge han en bra resa är han inte helt borta. Han borde åtminstone vara bland de tre-fyra främsta.

Du har även med 4 Kong Henry (V75-3) som står på start.
– Kong Henry är färsk i klassen, men lyckades kvala in hit och då startar vi så klart. Det är en häst som utvecklas hela tiden, men som är lite för långsam fortfarande. Får han en premie har han gjort det bra och han får komma igen nästa år, avslutar Mats Andersson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS